Križevci: Hrvatske ceste gradit će nadvožnjak ove godine

KRIŽEVCI – Zbog prijelaza preko pruge u Bjelovarskoj ulici promet na tom dijelu državne ceste iz smjera Zagreba prema Bjelovaru zaustavlja se gotovo stotinjak puta dnevno. Gradnju nadvožnjaka, koji bi riješio prometni kolaps u tom dijelu grada, gradska vlast najavljivala je još za 2006. godinu, pa zatim lani, ali gradnja nije počela iako je građevinska dozvola izdana još lani, 15. svibnja.

Zašto nakon izdavanja građevinske dozvole, kako je najavljivano, gradnja nadvožnjaka nije počela, u Sektoru građenja Hrvatskih cesta odgovor nismo dobili, no iz tog sektora danas nam je potvrđeno da bi gradnja nadvožnjaka trebala početi ove godine.

Prema riječima direktora Sektora Tomislava Cvetka, u tijeku je priprema dokumentacije za provedbu postupka javne nabave za odabir izvođača radova i kompletnog stručnog nadzora nad radovima, nakon čega treba uslijediti početak gradnje.

Direktor Cvetko, kako nam je to priopćio pismeno, očekuje da će to biti u ovoj godini. Projektantskim troškovnikom predviđeno je da bi gradnja nadvožnjaka mogla koštati oko 40 milijuna kuna, no koliko će točno biti utrošeno na taj projekt koji u potpunosti financiraju Hrvatske ceste, znat će se tek po izboru izvođača. Kako je predviđeno projektom arhitektonskog biroa VIA plan iz Varaždina, nadvožnjak će biti dug 973 metra.

Započinjat će rotorom pokraj benzinske postaje u Tomislavovoj, zatim će načelno pratiti Tomislavovu i Bjelovarsku ulicu sve do potoka Vrtlin, dok će povratna cesta od željezničkog kolodvora ići do raskrižja s Gundulićevom, pa prema rotoru u Tomislavovoj. Preostaje vidjeti hoće li se, za razliku od najava političara, najave struke o početku gradnje ostvariti. Jedan projekt gradnje nadvožnjaka, onaj iz 1984., nikad se nije ostvario, a gradska vlast ponovno je započela “borbu” za gradnju nadvožnjaka u prošlom mandatu, da bi se krajem 2004. uspjelo dogovoriti da nadvožnjak uđe u program Hrvatskih cesta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.