Tko će kopati po trgovima?


Nakon dobivenih dozvola i obavljenih razgovora s izvođačima infrastrukturnih poslova, Križevce od početka uređivanja Strossmayerova i Nemčićeva trga dijeli posljednja, ali zahtjevna formalnost. Potrebno je naime izabrati izvođača građevinskih i obrtničkih radova. Za to se ovaj tjedan pokreće postupak javne nabave, kako je odlučilo Gradsko poglavarstvo, koje je odabralo da se provede otvoreni postupak.


Procijenjena vrijednost nabave je oko 14 milijuna kuna, koje će se namicati u ovogodišnjem, ali i, objavljeno je, u gradskim proračunima za 2009. i 2010. godinu.


"Grad je kao naručitelj radova odredio i povjerenstvo za postupak, koji će, od dana objave u elektroničkom oglasniku javne nabave, trajati 26 dana", objašnjava pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo. Uz peteročlano povjerenstvo u sastavu Dragutin Guzalić, Vladimir Kovačević, Stjepan Peršin, Tihana Kraljić i Tomislav Jakopčić, odgovorna osoba za provedbu postupka je sam gradonačelnik Branko Hrg.


Istekom javnog natječaja bit će poznat izvođač radova, no početak prvih iskapanja za ostvarenje tog gradskog megaprojekta ovisi i o žalbama sudionika natječaja. Novi Zakon o javnoj nabavi s početka ove godine predodredio je norme i trajanje postupka, koje, napominje Nervo, grad ne smije i ne može ni ubrzati ni usporiti. Dodao je, međutim, kako u Gradu pretpostavljaju da neće biti problema s natječajem. Sudeći po tome očekivani termin početka radova je mjesec srpanj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.