Orehovčani najsigurniji i najspretniji u prometu

Na međuškolskom natjecanju iz poznavanja prometnih pravila i spretnosti najboljima su se danas u Križevcima iskazali učenici OŠ Sveti Petar Orehovec iz istoimenog mjesta. Natjecanje, podijeljeno u teoretski ispit sa zadacima iz poznavanja prometnih pravila i znakova i praktični dio odvožen na poligonu HAK-a osigurao im je najmanje negativnih bodova i u ekipnom i u pojedinačnom poretku.

Natjecanje okuplja učenike petih razreda osnovnih škola, u kojima se inače provodi i 15-satno osposobljavanje za vožnju biciklom.

Ekipa škola imala je sveukupno 85 negativnih bodova, a orehovečki učenik Josip Hlebić u pojedinačnoj je konkurenciji ostvario svega 13 negativnih. Drugoplasirana je škola iz Kalnika s 90, trećeplasirana je škola Sidonije Rubido iz Gornje Rijeke (118), četvrta je gradskaOŠ Ljudevita Modeca (149) a posljednja, također iz Križevaca, OŠ Vladimir Nazor (164).

Iza Hlebića, na županijsko će natjecanje što u petak bude u Koprivnici, ići i Mihael Plavec iz Gornje Rijeke. Nakon zbrojenih bodova iz testa znanja i biciklističke vožnje spretnosti i snalažljivosti na poligonu. skupio je jedan bod više.

Kod djevojčica će se u Koprivnicu, sa šest negativnih bodova, odvesti i Renata Tremski iz škole u Orehovcu te Jelena Martinčić s Kalnika koja je skupila 20 bodova.

Tajnik križevačkog HAK-a Stjepan Peršin najavljuje da se državno natjecanje Sigurno u prometu održava u Splitu 29. i 30. svibnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.