(FOTO) Tradicionalna Tikvijada Magde Logomer Herucine i ove godine virtualno

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo LIPA Križevci održalo je tradicionalnu, 19. Tikvijadu Magde lugomer Herucine. Kao svih 18 tikvijada do sada, i ovogodišnja je bila posvećena svim ženama koje trpe nepravdu i nasilje, a posebno u spomen Magde Logomer Herucine, Križevčanke koja je 1757. godine bila lažno optužena da je vještica. Zbog poznatih razloga ove je godine, drugi put zaredom, tikvijada održana u virtualnom obliku.

– Ljudi dobre volje, pojedinci i grupe, slali su fotografije svojih uradaka od tikava na Facebook stranicu Društva. Pozvani su bili i poznavatelji jela od tikava da pošalju svoje i od svojih prijatelja recepte, ali na žalost, odaziv ljubitelja delicija i jela od tikava bio je skroman, navode iz Društva “Lipa”.

Autori fotografija koje su dobile najviše glasova osvojili su medalje Magde Logomer Heručine, pa tako zlatna kolajna ove godine odlazi u Dječji vrtić Čarobna šuma (180 glasova), srebrnu kolajnu osvojio je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci (132 glasa), a brončana kolajna je pripala Udruzi Maslačak Križevci (91 glas).

Čestitamo dobitnicima medalja, a ostalim sudionicima virtualne Tikvijade poručujemo da vjerujemo da će se sljedeće godine moći održati „staro-normalna“ Tikvijada i svi izlagači će kao i nekada, dobiti vrijedne utješne nagrade, poručuju iz “Lipe”, društva koje je osnovano davne 1908. godine. Tikvijada Magde Logomer Herucine održana je uz potporu Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.