Žestoki i nezavisni za treći rođendan portala


Puhanjem u rođendanske svjećice i rezanjem torte, uz otvaranje šampanjca, noćas je u križevačkom Klubu kulture počela cjelovečernja proslava treće godišnjice djelovanja nezavisnog gradskog portala Križevci.info. Glazbeni gosti iz Splita, mladi hip-hop junaci ST!llness upriličili su tom prigodom Križevcima jedanipolsatni koncert koji je oduševio stopedesetak posjetitelja, osim iz Križevaca pristiglih iz Zagreba, Osijeka, Koprivnice, Đurđevca, Varaždina i Splita.


Kratkim slavljeničkim govorom okupljene je pozdravio glavni urednik križevačkog portala Sergej Novosel, a zatim su volonteri udruge P.O.I.N.T., osnivača i urednika portala, sve počastili slasnim komadima čokoladne torte. Koncertni dio rođendanskog slavlja trogodišnjaka Križevci.info otvoren je pjesmom Na početku bijaše riječ, koja otvara i album prvijenac ST!llnessa pod nazivom "Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović".


Atmosferu je iz pjesme u pjesmu dizao karizmatični vokal Ivan Jurić Yuri, a šesteročlani bend nesmanjenom žestinom pratio. Izvedbama hitova Banana SpliT i Vatra je đava, te nekim novim stvarima koje će se tek naći na idućem albumu grupe, atmosfera je dovedena do usijanja da je pjevač Yuri morao skinuti majicu s logotipom križevačkog portala. U tome mu se pridružio i gitarist Ante Ljubičić Expirience, što je izazvalo buru oduševljenja, posebno kod ženskog dijela publike. Koncert je završen iskrenom i inspirativnom izvedbom Blues za moju majku.


Nakon završetka koncerta, najveće obožavatelje u Klubu kulture iznenadio je gotovo polusatni glazbeni bonus u vidu instrumentalnog jam-sessiona s bongosima i gitarama, u koji su se, uz splitske glazbenike, uključile i domaće mlade sviračke nade. Opuštena svirka odlično je zaključila cjelovečernji rođendanski spektakl, na kojem su ostvareni neki kulturni i drugi kontakti za nove suradnje i projekte.


Najljepše želje za godišnjicu križevačkog portala pristizale su ovih dana elektroničkom poštom od kulturnih aktivista i novinara iz raznih krajeva Hrvatske, od Zagreba i Čakovca do Rijeke i Hvara, a čestitke su uputili i domaći čitatelji, oni čija je svakodnevna posjećenost od gotovo tisuću posjetitelja najbolji dokaz kvalitete i utjecaja koji Križevci.info danas ima u lokalnoj zajednici i šire.


Ovo rođendansko i koncertno slavlje financijski je podržao Grad Križevci, sponzorski križevačka poduzeća Grafocentar i Art Media te slastičarnica Onyx, medijski su pokrili SoundGuardian.com, terapija.net, Hip-hop.hr, Muzika.hr, hhunity.hr, ZaMirZINE.net i Net.hr, a zahvale zaslužuje i osoblje Kluba kulture, prostora koji ugodno iznenađuje sve više posjetitelja izvan Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.