Poduzetnik Katavić ribolovcima srušio odobrenje za jezero

Ribolovci u strahu da će biti izbačeni

KRIŽEVCI – Nakon 31 godine upravljanja jezerom Čabraji površine sedam hektara, članovi Sportsko-ribolovnog kluba Križevci strahuju da će ostati bez jezera jer je, prema riječima predsjednika Josipa Crnčića, u “bitku” za jezero krenuo najmoćniji križevački privrednik Ivan Katavić, vlasnik KTC-a jednog od najjačih trgovačkih lanaca.

"Naše društvo jezerom upravlja od 1976. godine. Imamo oko 180 članova među njima je velik broj hrvatskih branitelja kojima je ova rekreacija ujedno i terapija. Posljednje rješenje od Ministarstva poljoprivrede kojim nam se za narednih 20 godina dodjeljuje ribolovno pravo dobili smo 2003. godine. No, ovih danas nas je iznenadila obavijest da je to rješenje ministarstva poništio Upravni sud RH, a nakon tužbe KTC-u sestrinske tvrtke Jadran koja od 1995. raspolaže s lovištem na tom području i također se natjecala za dobivanje ribolovnog prava", kaže predsjednik SRK Josip Crnčić te dodaje da je rješenje poništeno jer ga nije potpisao ministar “već u njegovoj zamjeni neka druga osoba”.

"Značajno je da se u presudi koristi i argumetacija da je jezero u sklopu lovišta Jadrana, da oni uredno plaćaju lovozakupninu te da jezero nije ucrtano u katastarskim i gruntovnim knjigama, nego se vodi kao pašnjak i šuma. Katavić je prije već naglašavao da je jezero njegovo, a priča se kako tamo namjerava urediti lovačku kuću", rekao je Crnčić.

No, prozvani je Ivan Katavić rekao da on nema pretenziju na jezero, a tužbu je podignuo samo kako bi se priznalo da je jezero u sklopu njegovog lovišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.