Evidentirane 6293 nezaposlene osobe

Kretanje zapošljavanja i nezaposlenosti u mjesecu ožujku, na području koje obuhvaća Područna služba Zavoda za zapošljavanje u Križevcima, otkriva da je u proteklom mjesecu usporena stopa nezaposlenosti, tj. na burzi su bile zabilježene 6293 osobe, ili 227 manje nego u veljači ove godine. Pad nezaposlenosti prisutan je u sve tri ispostave HZZ-a u županiji, s tim da je u Križevcima (4.5 % manje) izražen u najvećoj mjeri (Koprivnica 3.4 %, Đurđevac 3 %).

Iako je Koprivničko-križevačka županija peta u državi s najmanjim brojem nezaposlenih, drži primat po broju onih s nezaršenom osnovnom školom. Time se može podičiti svaki šesti nezaposlenik, više nego dvostruko iznad hrvatskog prosjeka. Ljudima bez škole teže je naći odgovarajući posao pa će im područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na predstojećem sajmu poslova 21. travnja u prostorima Komunalnog poduzeća u Križevcima ponuditi mogućnost besplatnog doškolovanja i stručnog osposobljavanja.

Kako se ističe u mjesečnom izvješću PS-a, HZZ je 25. ožujka započeo primati zahtjeve za dodjelu potpora za zapošljavanje i usavršavanje, i pokrenuo mjere predviđene godišnjim planom za poticanje zapošljavanja.Tako će mjerama, između ostaloga, biti obuhvaćeno i sufinanciranje zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlenih osoba i starijih nezaposlenih.

U proteklom mjesecu nastavilo se i s pripremama za sezonsko zapošljavanje, pa je tako, s područja županije, odabrano 90 osoba koje su prošle preliminarne razgovore s poslodavcima s mora i trenutno su na čekanju za taj, privremeni ali dobrodošli posao.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.