U Križevcima kreće gradnja 5 mil. eura vrijedne tvornice

Predstavnici tvrtke Strojo-metal, koja je u većinskom vlasništvu talijanskog MEP-a, postali su vlasnici 26.000 četvornih metara građevinskog zemljišta u križevačkoj poslovnoj zoni Nikole Tesle. Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora s Gradom počela se ostvarivati na prošlom županijskom Obrtničkom i gospodarskom sajmu najavljena namjera talijanskih partnera iz prijateljske Reane del Royale, da u Križevcima izgrade pogon u kojem će izrađivati strojeve za proizvodnju i obradu građevinskih metalnih armatura.

Ukupno ulaganje u 10.000 kvadrata proizvodnog prostora Talijani procjenjuju na 5 milijuna eura, a prvi kvadrati nove tvornice trebali bi biti završeni još ove godine, kaže gradonačelnik Branko Hrg.
– U prvoj fazi bit će izgrađeno 3.000 kvadrata, oni već praktički danas počinju s pripremama za predaju dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole. Oni kažu da do Božića Planiraju napraviti pogon, nadajmo se da će tako i biti, ali ja uvijek ostavljam malu rezervu – neka to bude i negdje početkom naredne godine, svejedno bit će jako dobro.

Zadovoljstvo križevačkog gradonačelnika itekako ima osnove; gradska blagajna prodajom zemljišta podebljala se za milijun i pol kuna, tek slijedi naplata pozamašnog komunalnog doprinosa, a najvažnije od svega, u novoj tvornici radna će mjesta već u prvoj fazi naći 30-40 metalaca, ali i priličan broj kooperanata. Na ovaj način, nakon zamiranja nekadašnjeg metalskog diva, tvrtke ‘Čelik’, metalska industrija na velika se vrata vraća u Križevce, s partnerom koji u proizvodnji strojeva i alata za obradu građevinskog željeza zauzima 54% svjetskog tržišta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.