‘Živjeti s umjetnošću’ s Duškom Lončarom

Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci poziva u četvrtak 27. ožujka u Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma u 18 sati na predstavljanje zbirke eseja, govora i likovnih kolumni pod naslovom "Živjeti s umjetnošću" mr.sc. Duška Lončara.
Lončar je radio kao profesor hrvatskog i ruskog jezika i savjetnik za hrvatski jezik u Zavodu za školstvo u Zagrebu i objavio nekoliko knjiga poezije, basni, epigrama, eseja i studija o književnosti. "Živjeti s umjetnošću" završni je dio memoarske esejističke trilogije o književnosti, dramaturgiji i likovnoj umjetnosti koja, između ostalog, sadrži autorova sjećanja na Učiteljsku školu u Križevcima te susrete s djelima Marijana Detonija i trajno prijateljstvo s Josipom Generalićem, Josipom TurkovićemIvom Friščićem, Matijom Gregurovićem i Ivanom Nemetom, također đacima iste škole.
Na predstavljanju će, uz autora, govoriti profesori Zoran Homen i Ilija Pejić, a u glazbenom dijelu večeri na violončelu će nastupiti Fran Leboš, učenik Glazbenog učilišta "Elly Bašić" iz Zagreba.

Vezano

Komentari su zatvoreni.