Djeca COOR-a ukrašavali pisanice


U križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju se u ponedjeljak 10. ožujka prijepodne održala dvosatna kreativna radionica "Ususret Uskrsu". U njoj su, organiziranoj u sklopu ovogodišnjeg Culture Shock Festivala, sudjelovali učenici Centra, mladi iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, a priključio se i jedan zainteresirani član Udruge invalida Križevci.

Cilj radionice bio je predstaviti izvorni oblik ukrašavanja pisanica voskom, ali također i ponuditi mogućnost raznih drugih tehnika ukrašavanja pisanica prema željama i mogućnostima sudionika. Ana Jukić ručno je izradila pisaljke za oslikavanje pisanica voskom te sudionicima pokazala osnovne elemente oslikavanja kuhanih pisanica voskom.

Učenici su mogli izabrati još neke tehnike oslikavanja i ukrašavanja pisanica, bilo kuhanih, ispuhanih ili umjetnih, od stiropora i papira. Ukrašene pisanice položili smo u ukrasne košarice koje smo dodatno ukrasili slamom. Učenici su na kraju bili vrlo zadovoljni učinjenim.

Uz radionicu, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju je u sklopu vlastitog projekta "Udruge mladih u gradu" predstavio sudionicima udrugu P.O.I.N.T. kao jednu od lokalnih udruga koja često pomaže Centru organiziranjem humanitarnih, kulturnih i obrazovnih aktivnosti. Veliki odaziv sudionika na radionicu samo potvrđuje dobre rezultate truda organizatora i svakako pruža dodatnu motivaciju. Vidimo se dogodine!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.