Šef križevačkoga Komunalnog poduzeća nestao, a radnici u neizvjesnosti

Veo tajne, ali i sumnje da im se ne sprema ništa dobro, obavio je zaposlenike križevačkoga Komunalnog poduzeća nakon najave predsjednika uprave Gorana Gregureka o otkazivanju Kolektivnog ugovora.


U inozemstvu
Najavio je to prošli tjedan na kolegiju poduzeća, uz napomenu da je poslao pismo sindikatu te da uopće nema potrebe potpunije objašnjavati o čemu je riječ. Članovi kolegija bili su zatečeni jer nisu znali što je posrijedi, a to ne zna ni član uprave Stjepan Čut, bivši direktor poduzeća, gradski vijećnik SDP-a.

– Nažalost, ni ja ne znam što je razlog najavljenom otkazu Kolektivnog ugovora jer mi Gregurek o tome ništa nije rekao, pa ne znam ni što bih odgovorio kolegama – kazao je Čut.

Čeka se sastanak nakon što se Gregurek vrati sa službenoga puta, a Čut čak ne zna ni kamo je otputovao.

– Navodno nekamo izvan Hrvatske. Nije me obavijestio, kao što to ni do sada nikada nije činio, iako sam član uprave te bih ga za njegove odsutnosti trebao mijenjati – požalio se.

Kako neslužbeno doznajemo, Gregurek je na službenom putu u Engleskoj. Nedavno je s drugim zainteresiranim zaposlenicima završio tečaj engleskog jezika na trošak poduzeća.

Sindikalni povjerenik Tihomir Antolić kazao nam je samo da je obaviješten o navodnom otkazu Kolektivnog ugovora, ali više od toga ne zna.

 

Dok direktora nema, radnici se boje da će ostati bez posla
Dok direktora nema, radnici se boje da će ostati bez posla
Foto: Ottone Novosel
Strah
– Rečeno mi je da će me nakon povratka predsjednika uprave sa službenog puta u petak ujutro nazvati njegova tajnica radi sastanka na kojemu će me obavijestiti o čemu se zapravo radi – izjavio je Antolić.

Za otkaz Kolektivnoga ugovora ne zna ni gradonačelnik Branko Hrg, inače predsjednik skupštine Komunalnog poduzeća i stranački kolega Gorana Gregureka (HSS).

– Za idući tjedan sazvana je Skupština. Valjda će dati informacije Nadzornom odboru i Skupštini. Vidjet ćemo o čemu je riječ, možda o kakvoj pregovaračkoj proceduri. Zasad o tome ne znam ništa, ni službeno ni neslužbeno – odgovorio je Hrg na naš upit.

Zaposlenici, posebno sezonci i radnici na određeno vrijeme, boje se da će istekom ugovora ostati bez posla.

Ako je, pak, riječ o postupku novih pregovora sa sindikatom, onda je predsjednik uprave mogao to i najaviti, umjesto da ih drži u neizvjesnosti, komentiraju radnici. Jučer smo pokušali razgovarati s Gregurekom, no nije bio dostupan na mobitel.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.