I danju i noću – usred grada obavijesti o Culture Shocku


Svim’ u Križevcima koji još nisu bili u Klubu kulture ili do njih nije prošireno evanđelje o netom započetom Culture Shock Festivalu, koji je oživljen četvrtu godinu zaredom kao mjesečni ciklus kulturnih i obrazovnih pojava, imaju radosnu mogućnost vidjeti što je to – na ulicama grada. Danas su naime na oglasnim površinama u gradu postavljene tri rasvjetne vitrine koje ukazuju na ožujske festivalske aktivnosti.


Citylightove je postavila suorganizatorica CSF-a – udruga P.O.I.N.T., ove godine i s usmenim odobrenjem struktura koje su lani (pre)kršile sličnu javnoprostornu akciju. Sponzorsku podršku za ovaj vid oglašavanja osiguralo je poduzeće Art Media iz Križevaca, koje podržava festival još od njegovog prvog izdanja 2005. godine.


Ne bi li se križevačka zajednica i svi koji u nju dolaze osjetili medijski zapostavljeni, iznad autobusnoga kolodvora stoji tako obavijest s osnovnim informacijama o festivalu, kao ilustracija da je sve što on sadrži korisno i dobro za ljudski um i svijest.

Kao podsjetnik da u Klubu kulture do polovine ožujka traje izložba stripa velikog Dubravka Matakovića, koji ni djeci ne bi trebao biti mrzak, blizu OŠ Ljudevita Modeca uz pločnik prolaznike, u svoj punoći boja i slikovitosti izraza, pozdravljaju Matakovićevi crtani junaci.

Nasuprot Doma zdravlja, u svom punom sjaju, stoji najzad i treći citylight, s prizorom koji ne može škoditi. To je poziv na razigranost i slobodoumnost kakvima teži sam Culture Shock Festival, a bez dvoličnosti i bojaznosti.

Dođite i sudjelujte!

U prvom festivalskom tjednu koji počinje u ponedjeljak 3. ožujka, očekuje nas niz značajnih aktivnosti, koje ćemo otkrivati postepeno, na stranicama portala Križevci.info.

Već sutra, Culture Shock ruši medijsku blokadu državne televizije – ulazak u sve hrvatske domove očekuje se oko 17 sati, kada je uključenje u emisiju Hrvatska uživo na prvom programu HTV-a!

Vezano

Komentari su zatvoreni.