Akcija za čišći odgoj i igru djece

Djeca u vrtiću Svetog Josipa u Križevcima nakon igre u dvorištu uprljaju se i u svoje sobe unose nečistoću s cipela. Tako nam je ukratko problem opisala sestra Marina Svjetlana Šimić, voditeljica vrtića u kojem četiri časne sestre skrbe o pedesetero djece u dobi od dvije do sedam godina, podijeljenih u dvije skupine.

“Pokrenule smo akciju uređenja igrališta ali nažalost ne možemo podmiriti sve troškove za kupovinu opreme, pa se građanima obraćamo s molbom za donacijama”, ističe sestra Marina, koja je odnedavno na čelu tog najmanjeg od tri križevačka vrtića.

Prvi korak u uređenju vrtićkog dvorišta je nabava gumene ili popločene podloge, umjesto sadašnje utabane zemlje po kojoj djeca gaze i prljaju se. Vrijednost zahvata iznosi oko 33 tisuće kuna, dok za potpuno opremanje vrtića novim pomagalima – ljuljačkama, penjalicama, didaktičkom kućicom i uređenjem unutrašnje garderobe i ormarića – treba oko 150 tisuća kuna.

Želja je sestara Svetog Josipa zasaditi i eko vrt unutar vrtića, a za pomoć će se obratiti i Gradu i Kaptolu te križevačkim poduzećima. Komunalno poduzeće Križevci prvo ih je podržalo, pozivom građanima da ponovno odlažu stari papir u spremnik uz centar Stari Javor, od čega prihod ide za veselje i vedrinu vrtićanaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.