Oko 800 križevačkih učenika ugroženo na putu do škole

OPASNOST Pogibeljne zamke vrebaju s kolnika

KRIŽEVCI – Tri dana prije početka nove školske godine još se ne zna kako će se zaštititi djeca koja će Ulicom bana Josipa Jelačića prolaziti na putu do Osnovne škole Vladimira Nazora.

Terasa na nogostupu – Ugrožavaju ih dva gradilišta, veliki kran koji nad glavama prolaznika prenosi građu te nemarni vozači koji parkiraju vozila i na nogostupu. Tuda i pokrajnjim ulicama svakodnevno će prolaziti oko 800 učenika, među kojima dva razreda prvašića – upozorava ravnatelj Ivan Novosel, koji je jučer pismeno pozvao pročelnika Mladena Tenodija da Grad pomogne kako bi se povećala sigurnost djece u prometu na putu do njihove škole.

Unatoč novoj regulaciji prometa i prometnim znakovima na raskrižju s Trgom bana Lackovića, Gajevom i Obrtničkom ulicom, na tom se mjestu stvaraju gužve, posebno petkom kad je sajmeni dan, koju pojačavaju vozači koji ne mare na znakove upozorenja i ulaze u zabranjeni smjer. Na te opasnosti upozorili su i članovi križevačkog Poglavarstva, pa umirovljeni građevinski stručnjak Vladimir Kovačević predlaže da se postavi fizička zaštita ili čak i privremeni semafor. Dogradonačelnica Branka Špoljar, ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige, upozorava na nogostup pred kafićem, gdje prolaz zaprečava terasa.

Strojevi i tegle

Gradonačelnik Branko Hrg smatra da će se problem trajno riješiti čim poduzeće Radnik ukloni teške građevinske strojeve budući da su glavni građevinski radovi pri kraju. – Dotad ćemo postaviti velike betonske tegle sa cvijećem kao fizičku zaštitu djece od vozila – kazao je gradonačelnik. Iz križevačke policijske postaje poručuju da će na najbolji mogući način pomoći djeci da budu zaštićena u prometu. To ipak, kažu, u mnogome ovisi o vozačima koji krše propise i znakove upozorenja, a ljute se na novčane kazne koje zbog toga zasluženo dobivaju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.