Održan P.O.I.N.T.-ov Sajam studija u jubilarnom, 10. izdanju

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_1U petak 13. prosinca 2013. u Križevcima je održan jubilarni, 10. Sajam studija, u organizaciji udruge P.O.I.N.T. i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, kojima se ove godine partnerski pridružila i Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije.  Rezultat je izvrsna zastupljenost studenata i pripadnih studija – na sajmu su se predstavila čak 44 studenta sa dvadeset različith fakulteta, a odličan je bio i odaziv maturanata i mlađih srednjoškolaca.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_2Sajam je započeo kratkom retrospektivom fotografija prikupljenih u proteklom desetljeću Sajma studija, koje je pripremio ravnatelj gimnazije Zoran Kovač. Prijašnjih godina podršku projektu je kao ravnatelj pružao profesor Josip Šikić, a organizatori uopće ne sumnjaju kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti. S volonterima udruge P.O.I.N.T. na projektu godinama uspješno surađuje profesorica psihologije Sanela Štubelj.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_3Nedavno osnovanu, ali već vrlo aktivnu, Udrugu studenata Koprivničko-križevačke županije srednjoškolcima je predstavio njen potpredsjednik, Matija Matus. Uvodni dio Sajma studija u gimnazijskoj knjižnici završila je Valerija Kramar-Mihalić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, koja je održala kratko predavanje o potrebama cjeloživotnog obrazovanja i trendovima na tržištu rada.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_4Po završetku uvodnog dijela svi sudionici su se preselili u hol gimnazije gdje su, u vedrom i veselom tonu, svi zainteresirani potražili i dobili odgovore na pitanja vezana uz fakultete, studentske domove i općenito uvjetima studiranja u Hrvatskoj. Vrijedi spomenuti na kraju da su 10. Sajam studija financijski podržali Grad Križevci i Studentski centar Varaždin, a dodatne informacije zainteresirani mogu podražiti na web sjedištu, odnosno Facebook stranici Sajma studija.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_5

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.