Održan sastanak s predstavnicima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te ostalim suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije na kojem se raspravljalo o radu Zajednice u protekloj godini te planovima za 2020. godinu.

Župan se uvodno osvrnuo na rad Zajednice u prošloj godini izrazivši zadovoljstvo što su sve aktivnosti realizirane u skladu sa zadanim planovima i rokovima, kazavši kako Koprivničko-križevačka županija s obzirom na organiziranost i opremljenost, s pravom nosi naziv jedne od najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj u kojoj je vatrogastvo kao sastavnica sustava zaštite jedan od najvažniji elementa.    

Osim planova i smjernica za 2020. godinu sudionici sastanka su se u konstruktivnoj  raspravi dotaknuli i novog Zakona o vatrogastvu koji je stupio na snagu s 1. siječnja, a o promjenama i novostima koje on donosi, prisutne je izvijestio županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan.

Kako je istaknuto prilikom rasprave, stupanjem na snagu novog Zakona o vatrogastvu je potrebno usklađivanje statuta županijske Vatrogasne zajednice kako bi sustav u potpunosti funkcionirao u skladu s pozitivnim propisima i aktima.

Što se tiče financijskih sredstva koja je Županija osigurala za rad Zajednice,  a čime se financiraju redovna djelatnost, nabava opreme i obilježavanje obljetnica dobrovoljnih vatrogasnih društava  kroz tekuću godinu, župan je istaknuo:

„Izdvajamo značajna sredstva i mogu s pravom kazati kako našu financijsku  obavezu besprijekorno izvršavamo. Odgovorni smo prema sustavu i trudimo se biti na dispoziciji za sve potrebe kako bi sve funkcioniralo na najvišoj razini“.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.