Nokautirani tinejdžer strahuje od osvete

NASILNIŠTVO Kaznena prijava protiv 38-godišnjeg Križevčanina Tome Antolića (38)

KRIŽEVCI Poslije deset dana, srednjoškolac Hrvoje Sinković (17) još trpi posljedice batina nakon pokušaja da s prijateljima 3. veljače oko pola noći uđe u križevački disko "Down town". Nokautirao ga je Tomo Antolić (38), protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je maloljetniku nanio teške ozljede.

Sve je počelo kad dotični muškarac nije na ulazu u disko htio pustiti Hrvojeve prijatelje, rekavši im da su balavci i neka idu kući.

Majci prvo prešutio
Na to smo i mi reagirali i pitali tko je on da nam zabranjuje ulazak u disko, a kad smo pobjegli pojurio je za nama. Dostigao me na ulici, oko trideset metara od diska, i udario me šakom u nos, pa sam sav bio u krvi, no nekako sam se uspio sakriti da me ne nađe, a zaprijetio je mojim prijateljima da će i oni tako proći ispričao nam je jučer Hrvoje u nazočnosti majke Mirjane.

Sam je, kaže otišao pješice do Doma zdravlja gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć i savjetovano da se snađe za prijevoz i ode u Opću bolnicu u Koprivnici. Nije htio uznemiriti majku pa je pozvao susjeda da ga odveze.

Tamo su me slikali, namjestili mi nos i oko tri sata ujutro pustili doma gdje mi je pozlilo jer sam počeo povraćati kaže Hrvoje. Kako mu nije bilo bolje, majka ga je u nedjelju prije podne odvela u križevački Dom zdravlja pa je ponovno završio u koprivničkoj bolnici, gdje mu je ustanovljen potres mozga pa je zadržan tri dana.

Tek je tada slučaj prijavljen policiji, jer je Hrvoje dotad govorio da se ozlijedio prilikom pada. Majka mu i zamjera da odmah nije rekao istinu, jer boluje od cistične fibroze, više je puta već operiran i zbog ozljede ima zdravstvenih tegoba.

Prepoznao napadača
Cijeli tjedan imao je visoku temperaturu, koju smo jedva skinuli, i bojim se da zbog svega ne budu i trajnije posljedice pripovijeda majka Mirjana. Hrvoje se, pak, najviše plaši da mu se napadač, kojeg je prepoznao na policiji, ne osveti.

Doznajemo da je Tomo Antolić već bio prijavljivan zbog remećenja javnog reda i mira, a u policiji ne znaju što je radio pred ulazom u disko. Zasad s Antolićem nismo uspjeli kontaktirati kako bi od njega čuli njegovu verziju događaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.