Svečano otvoren tekstilni pogon

GORNJA RIJEKA – U zgradi 3 poduzetničkog inkubatora u Gornjoj Rijeci svečano je otvoren pogon tvrtke za proizvodnju odjeće Alegra Moda, u kojoj je za sada zaposleno 40-ak radnica. Vrijednost investicije je 3,6 milijuna kuna. Tvrtku su pokrenule poduzetnice Ljiljana Petric i Gordana Žigić, a investicija je realizirana uz podršku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo te Općine Gornja Rijeka. Alegra moda ima ugovorenu proizvodnju za narednih nekoliko godina za njemačku modnu tvrtku Rene Lezard, za koju će proizvesti 25.000 odjevnih predmeta za jesensko-zimsku kolekciju.

Osim toga, osmislit će i vlastitu modnu marku Sidonija po poznatoj hrvatskoj primadoni Sidoniji Rubido Erdody, koja je živjela u obiteljskom dvorcu u Gornjoj Rijeci. Očekuje se da će uskoro u tvrtki Alegra moda biti otvorena i druga proizvodna linija, čime će zaposlenje naći još 40-ak djelatnica iz Gornje Rijeke i potkalničkog Prigorja. Državna tajnica Tihana Kraljić prilikom otvorenja rekla da je da Ministarstvo gospodarstva daje podršku svima koji žele stvarati i otvarati radna mjesta, poput ove tvrtke.

– Ovo otvorenje je školski primjer kako treba poticati poduzetništvo u Hrvatskoj. Tvornica je otvorena u poduzetničkom inkubatoru koji je otvorila Općina Gornja Rijeka i za to je dobila potporu od države. Velika je bila i uloga Koprivničko-križevačke županije koja je osigurala povoljno reditiranje, a jamstvo za kredit osigurao je HAMAG. Sve ovo je omogućičo otvorenj nove tvornice, kazala je Kraljić.

Osim tajnice Kraljić, koja je rezanjem vrpce otvorila novi pogon, otvorenju su prisustvovali i koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, dekan Tekstilno-tehnološkog fakulteta Darko Ujević te predstavnici obrtničke komore i brojni gospodarstvenici. Nakon razgledavanja novih prostora Alegre mode održana je modna revija na kojoj su prezentirani novi proizvodi ove tvrtke. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.