Pucala iz puške u nevjenčanog supruga

Ružica Tukša (56) nije više mogla izdržati batine nevjenčanog supruga

KRIŽEVCI – Ružica Tukša (56) danas u 9.40 sati u svojoj obiteljskoj kući broj 31 u selu Ravenskom Pavlovcu ubila je iz puške ručne izrade svoga nevjenčanog supruga Dragutina Pavličeka (59). S njim je živjela oko pet godina, otkako joj je umro prvi muž, a Pavliček se doselio iz sela Gregurovca, ostavivši zbog nje suprugu i dvoje djece.


Foto: Sergej Novosel

 

Policija dolazila i prije

– U početku su se slagali, sve dok Dragutin nije počeo piti i maltretirati majku, pa je prije tri godine pozvala policiju, koja mu je tada oduzela pušku koju je ilegalno posjedovao – kaže Ružičina kćerka Gordana. Dodaje da je Dragutin i nju samu prije tri godine izmlatio, pa je prestala dolaziti u majčinu kuću, a loše se ponašao i s njezinom 83-godišnjom bakom Janom. Navodno je od Ružice tražio da za njega podigne kredit kako bi vratio dugove zbog propale trgovine, a kad ona to nije htjela, prijetio je da će otići i da će ga ona morati isplatiti iako su oboje živeli od mirovine njezina pokojnog supruga i od poljoprivrede. – Mami je očigledno prekipjelo jer, kako je mobitelom uspjela javiti mome bratu, sinoć ju je Dragutin ponovno tukao. Htjela je telefonom nazvati policiju, ali joj Dragutin to nije dopustio, pa je pred njim pobjegla na tavan. Potom se sklonila u komoru gdje se drži povrće, kamo je on uspio ući pa je na njega pucala iz puške koju je izgleda našla na tavanu – ispričala nam je Gordana.

Obje žene u šoku

Prvi susjedi Ružice Tukša rekli su nam da su čuli za svađe, ali da se nisu miješali, pa čak nisu ni razgovarali s njima. Danas su prijepodne čuli jedan hitac iz puške, ali su mislili da je netko pucao na njihova psa. Nisu mogli vjerovati da je Ružica ubila muža. Očevid je provela Nada Marincel, istražna sutkinja u suradnji s Krešimirom Žeželjom, zamjenikom općinskog državnog odvjetnika iz Koprivnice. Nakon očevida, po šokirane Ružicu i njezinu 83-godišnju majku, došao je automobil Hitne medicinske pomoći, koji ih je odvezao u Opću bolnicu u Koprivnicu. Nedugo zatim u Ravenski Pavlovec došao je i pokojnikov sin s dva strica. Kaže da ih je Dragutin napustio jer je “našao ljubav svog života”, no unatoč tomu, s njim je zadržao dobre odnose.

Pucala mu u prepone
Prema prvim rezultatima očevida, osnovano se sumnja da je Ružica Tukša ubila svoga nevjenčanog supruga pucajući mu u prepone, zbog čega je Dragutin Pavliček iskrvario – izjavio nam je Dražen Laljek, glasnogovornik Koprivničko-križevačke policijske uprave, koji je i sam došao u Ravenski Pavlovec. Potvrdio je da je riječ o lovačkoj pušci kućne izrade, koju je Pavliček ilegalno posjedovao, te da mu je 2005. policija nakon prijave zbog obiteljskog nasilja već jednom oduzela slično oružje. – Ovo se zbilo upravo u vrijeme akcije prikupljanja oružja koje građani nezakonito posjeduju, kako bi se spriječili slični događaji – komentirao je Laljek. Prije dvije godine u križevačkom selu Karane žena je također ubila muža zbog nasilja. (on)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.