Čitatelji izabrali: Luka Nervo Osoba.info 2007!

Naslovom Osoba.info za 2007. godinu po izboru čitatelja portala Križevci.info ovjenčao se mladi križevački motociklist Luka Nervo! Njega je do titule križevačke ličnosti godine dovezlo 87 portalskih glasova, odnosno 9 više od prvoga laureata Osobe.info, košarkaša Marka Tomasa. Lukin je trijumf tim veći što je ostvaren za godinu u kojoj je postao državni motociklistički prvak u klasi 125 SP, a zasigurno će mu okruniti i tjedan u kojem je proslavio rođendan. U trećem izboru Osoba.info za 16 je kandidata ostavljeno ukupno 536 glasova, od kojih je Nervo dakle osvojio 16.2%. Daleko ispod na trećem je mjestu predsjednik zlatnih gradskih glazbenika puhača Krunoslav Stijepan Šimunec s 50 glasova, te prošlogodišnja pobjednica Zdenka Gold, kojoj je glas dalo 47 čitatelja .

Bivši križevački župnik župe sv. Ane Ivan Žufika nakon 26 godina vjerske službe zavrijedio je 42 glasa (7.8%), dok je ravnateljica glazbene škole, dogradonačelnica i dirigentica Branka Špoljar s 37 čitateljskih glasova na 6. mjestu. Slijedi je informatičar-olimpijac Siniša Pleše s klikom manje, dok je točno u sredini rangiran poduzetnik i ekstremni sportaš Jadranko Kovač. Među nominiranima u sredini ljestvice zamjetne su minimalne razlike u rezultatima što se objašnjava brojnošću ponuđenih imena, od kojih su neka već drugu godinu na listi. Deveto mjesto s 26 glasova dijele slobodni kazališni umjetnik i redatelj Boris Čataj i državno odlikovani poduzetnik i trgovac Ivan Katavić, a potom slijedi novinarka Stojanka Lesički s 18 glasova. Agilni ugostitelj i poduzetnik Darko Horvat, križevački web-pionir Ante Starčević i gimnazijski ravnatelj Josip Šikić stisnuli se na istoj poziciji s po 14 glasova iliti 2.61%.

Na samome začelju su, sa 8 dobivenih glasova, predsjednik križevačkih invalida Petar Gatarić te sa 4 glasa, odnosno manje od jednog postotka ukupne biračko-čitateljske populacije, varoški sudac Spravišča Stjepan Palijan.

I za ovogodišnji je izbor indikativan izostanak ključnih križevačkih političara s liste najboljih, ne zato što bi Redakcija portala hinila apolitičnost ili još bolje nepristranost, već iz jednostavne činjenice što smo mišljenja da su oni, i lijevi i desni, pozvani (i izabrani!) svakodnevno služiti građanima – čitateljima, glasačima.

Kao takvima posao im je proizvoditi događaje bitne za grad, pri čemu smatramo da ih kao pojedince čitatelji ne trebaju maziti web glasovima.

Pored toga se definitivno pokazalo kako lokalno internetsko mnijenje daje prednost mlađim sugrađanima čime god se bavili, jer čitatelji portala, u najvećoj mjeri mladež, prepoznaju uspjehe i dosege mladih ili onih koji se još ćute mladima, u smislu vlastitog slobodarskog razmišljanja i inicijative.

Istaknimo za posljednji i počasni navod kako Luka Nervo (i) ovom pobjedom na domaćem, makar i virtualnom prostoru, svjedoči da ima publiku koja će ga pratiti i na svim dolazećim stazama, kojima je već odjekivalo isto prezime, ali njegova oca Miljenka.
Slušat će se još dugo pobjednički ritam Lukina motora!

Od prvog kruga nove motociklističke sezone nastojat ćemo ga više osluškivati i na Portalu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.