U subotu o beskonačnosti u tradicijama Indije i Kine

Predavanje i rasprava iz ciklusa “U potrazi za smislom znanosti” ove subote nastavlja se baviti temom beskonačnosti. Nakon prošlotjedne diskusije o tome kako su beskonačnost pokušavali razumjeti najistaknutiji mislioci europske tradicije, voditelj predavanja dr.sc. Petar Pavlović u novom će susretu s polaznicima nastaviti s prikazom beskonačnosti u tradicijama Indije i Kine.

Ondje je pojam beskonačnosti upravo dominantno shvaćen kao temelj svekolikog postojanja, kao i ispravnog življenja pojedinca. Nakon toga, usmjeravamo se na problem prikaza beskonačnosti u matematici, započinjući s kritičkim mišljenjem o beskonačnosti različitih tipova brojeva i njihovih odnosa“, najavio je Pavlović.

Ciklus radionica “U potrazi za smislom znanosti” održava se od siječnja u sklopu projekta Future Hub Križevci, a vodi ih dr.sc. Petar Pavlović. Program je namijenjen srednjoškolcima, studentima i zainteresiranim građanima, a bavi se pitanjima opisa zbilje, temeljnom razlikom psihe i materijalnog svijeta, predmetima psihologije, fizike i filozofije te ukazuje na važnost postavljanja pitanja i kritičkog mišljenja.

Predavanje se održava u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub u subotu 20. ožujka od 17 sati.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano
1 komentar
  1. Mateja Zidarić piše:

    Pozdrav,
    mogu li se predavanja pratiti online? Snimate li možda predavanja?

Komentari su zatvoreni.