Traži se mlada glumica za scenu ‘Nina Vavra’

Križevci.info objavljuje poziv djevojkama, dobi od 18 do 30 godina, zainteresiranim za glumački angažman u komornom teatru "Nina Vavra" pod vodstvom križevačkog redatelja Borisa Čataja. Izbor buduće glumice u jednoj kazališnoj groteski izvršit će se audicijom nakon završenih prijava, koje se zaprimaju na redakcija@krizevci.info.
Čataj je kao kazališni alternativac u Križevcima osnovao teatar "Nina Vavra" još 1974. godine. Od kritike prozvan Beckettovim sljedbenikom s gotovo religioznim pristupom njegovim djelima, te možda jedini s prostora bivše Jugoslavije koji postavlja Beckettove kratke drame, Čataj je višestruko nagrađivan na međunarodnom festivalu BRAMS 1977., 1986. i 1988. dok je godinu dana poslije ušao u žiri istog prestižnog beogradskog festivala.
Režirao je i niz javnih gradskih priredbi, posebno u okviru "Križevačkih ljetnih večeri". U posljednje tri godine postavio je "Dramu graditelja" Henrija Michauda, "Play" Samuela Becketta i "Pod Giljotinom" Ivana Raosa. Od prošle godine vodi Glumačku školu pri Pučkom otvorenom učilištu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.