Pet godina Web-zajednice Križevčana

Priča o križevačkom portalu udruge P.O.I.N.T. počela je ne tako davne 2005. godine, izlaskom u javnost na sam Svjetski dan aktivizma mladih na adresi www.krizevci.info gdje je do tada postojao Web forum za komunikaciju uglavnom mlađih Križevčana. Tu virtualnu zajednicu Križevčana pokrenuli su pod imenom Krizevcionline.org još 2002. godine Saša Živković i Viktor Prevarić, i od tada služi kao mjesto razmjene korisnih informacija, savjeta i ideja među Križevčanima. U samo nekoliko koraka svatko može postati aktivan član ove virtualne zajednice.

O poticajnoj i stvaralačkoj atmosferi koja je godinama vladala na križevačkom forumu svjedoči i činjenica da su u posljednje četiri godine od strane zainteresiranih članova foruma pokrenuta čak tri Web portala vrlo posjećena na nacionalnoj razini: Glazbeni forum i SoundGuardian s glazbenom tematikom te Auto-Info.hr kao netom pokrenuti portal o trendovima u automobilskoj industriji. Također, među križevačkim forumašima su nastale inicijative za osnivanjem udruge P.O.I.N.T. 2004. te Križevačke udruge biciklista 2007. godine, a čak 10 gradskih udruga danas koristi forum kao mjesto informiranja građanstva o svojim projektima i aktivnostima.

Čitanost portala Križevci.info potvrđuju i Križevčani koji žive i rade u inozemstvu, pa tako pohvale stižu iz Njemačke, SAD-a, Kanade, Austrije, Srbije, Slovenije, Italije i drugih europskih i svjetskih zemalja. Križevački portal mnogima je od njih jedina svakodnevna veza s rodnim krajem, što najbolje ukazuje na korist i opće dobro postojanja ovakvog virtualnog medija, koji će idućeg travnja obilježiti tri godine djelovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.