Mario Rajn: ‘Suradnju s građanima shvaćam kao vid društvenog ugovora’

Mario Rajn, nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca, u svojem je “uredu budućeg gradonačelnika” predstavio glavne smjernice svojeg izbornog programa za Križevce, od kojih ističe kako grad treba stvoriti poticajno okruženje za zapošljavanje ljudi, blokiranim građanima kojih je najviše u Hrvatskoj pomoći oslobađanjem od plaćanja komunalne naknade, i mladim obiteljima pomoći da riješe stambeno pitanje, jer, naglasio je, “grad trenutno drži cijene nekretnina koje nisu tržišno uvjetovane, koje ne vrijede više od 10 godina, i to će se morati revidirati”.
Na jučerašnjoj konferenciji za medije, na kojoj je dao podršku nezavisnoj listi za županijsku skupštinu, predvođenu đurđevačkim nezavisnim gradonačelnikom Željkom Lackovićem, koji je istakao smjernice djelovanja te liste, iza koje stoje sposobni ljudi koji su usmjereni na rješavanje problema i ujedno dao podršku Rajnovoj listi, Rajn je istaknuo kako je došlo vrijeme da grad počne živjeti za ljude.
Ujedno je poručio kako je u intenzivnoj komunikaciji s velikim brojem građana koji mu se obraćaju i daju podršku, a među njima vidi i buduće ljude koji će podići rad gradske uprave s ciljem njezinog približavanja građanima.
“Zadnjih 10-ak godina mnogo se pomaklo po pitanju ulaganja u infrastrukturu, ali je ‘duh grada zamro’, pa gradska uprava treba preuzeti ulogu i odgovornost ulaganja u ljude, koji su iznimno bitni i zato ja odnos i komunikaciju s građanima, čije probleme bilježim, shvaćam kao vid društvenog ugovora, i to je za mene obvezujuće”.
Prioritet Rajnove uprave, za koju se kandidira i Danijel Šaško za zamjenika gradonačelnika, bit će i osiguravanje kvalitetnih uvjeta predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, kao i srednjoškolskog u suradnji sa županijom, te aktivnije sudjelovanje u racionalnom i tržišno usmjerenom upravljanju poljoprivrednim zemljištem, “pri čemu je zadružni pristup nešto što treba potaknuti i što je našim ljudima već poznato, a grad će im pružiti ruku podrške, realno sagledati njihove probleme”.
Konferenciji su prisustvovali neki od kandidata s nezavisne liste za predstojeće izbore za gradsko vijeće Križevaca i nezavisne liste za županijsku skupštinu, a Lacković je za 21. ožujka najavio i predstavljanje kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije.

Vezano
1 komentar
  1. izbori piše:

    Picig je garancija dobitne kombinacije.

Komentari su zatvoreni.