Održao prijem za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja županije

U Obrtničkoj školi Koprivnica u četvrtak, 13. veljače župan Darko Koren održao je tradicionalni prijem za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije kako bi im zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Prijemu su uz ravnatelje prisustvovali  i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Kao domaćin, prisutnim sudionicima prijema uvodno se obratio ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić koji je zahvalio županu što svake godine okuplja ravnatelje koji imaju priliku uz neformalno druženje razmijeniti iskustva koja će pomoći unaprjeđenju upravljačkog segmenta školskih ustanova kojima su na čelu.

Župan je zahvalio ravnateljima na odazivu te istaknuo zadovoljstvo što je suradnja između škola i Županija svih ovih godina  konstruktivna i na zavidnoj razini.

„Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata našeg društva u kojem i Županija ima veliku ulogu skrbeći u sadržaju i obuhvatu za cjelokupni obrazovni sustav u skladu s ovlastima i mogućnostima. Drago mi je čuti pozitivne odjeke s terena u pogledu vaših iskazanih ambicija za napredak, bilo da se radi o materijalnom ili edukativnom segmentu. U ovoj i sljedećoj  godini, koje promatramo kao godine investicija u obrazovni sustav, zacrtali smo ambiciozan plan izgradnje pet školskih dvorana u školama koje nemaju riješeno to važno pitanje.  Vjerujemo kako ćemo u idućih godinu i pol dana plan i realizirati na zadovoljstvo učenika, ali i stanovnika općina koje će koristiti te prostore. Nastojimo na racionalan i optimalan način razmišljati o svim razvojnim pitanjima našeg obrazovnog sustava i siguran sam kako ćemo ga učiniti još boljim.  Drago mi je što su s nama i ravnatelji škola čiji su osnivači gradovi, a vaš velik odaziv pokazuje kako ovakvi susreti imaju smisla te će nam biti dodatni motiv za bolju komunikaciju i suradnju“, naglasio je župan te pohvalio ravnatelje za odgovorno obnašanje funkcija.

U ime ravnatelja obratila se voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola i ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac Mirjana Bazijanec koja je  zahvalila Županiji i suradnicima na organizaciji prijema.

„Dolazak ravnatelja u ovom velikom broju ukazuje na zahvalnost za sve ono što Županija čini za  osnovne i srednje škole. Suradnja na najvišoj razini traje svih ovih godina i drago nam je što imamo priliku pokazati da smo spremni međusobno kvalitteno surađivati što je važno za razvoj škola i obrazovnog sustava. Vjerujem da se svi trudimo kako bi i u ovoj školskoj godini u kojoj je krenula provedba obrazovne reforme bili još bolji“, kazala je ravnateljica Bazijanec.

Nakon uvodnih govora uslijedio je domjenak na kojem su prezentirana znanja i vještine učenika kuhara, slastičara i konobara koji su pokazali što su sve uz svoje mentore naučili u sklopu nastavnog plana i programa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.