Križevački proračun za 2008. godinu 64,5 milijuna kuna

Proračun grada Križevaca iduće godine trebao bi težiti 64,5 milijuna kuna ili gotovo 9 milijuna više no ovogodišnji. Iznos prijedloga tako se gotovo primakao onom iz 2006. godine, ali tada je proračun podebljalo 20 milijuna kuna kreditnog zaduženja Grada. U ovom pak povećanju nema kredita, obrazložio je pročelnik za financije Darko Masnec. – Prenesena sredstva iz prethodne godine su 7,582,000 kuna i ukupni prihodi i primici, znači ono što Grad realizira kroz prihode poslovanja, kroz pomoći unutar opće države, prodajom nefinancijske imovine, iznose 56.971 kuna.

Predviđeno je 33 milijuna kuna prihoda od poreza, a oni su do pred par godina u gradsku blagajnu donosili trećinu manje novca. Pomoći iz državnog proračuna planirane su za sad u gotovo pola manjem iznosu od ovogodišnjih, jer ministarstva još nisu formirana, niti raspisani njihovi natječaji na koje bi se lokalna samouprava mogla javiti. Povećani dotok novca kroz stabilne porezne prihode gospodarstva koje je počelo stajati na svojim nogama jamči nastavak svih započetih projekata; u planu je projektiranje i gradnja više cesta, Križevci bi iduće godine trebali dobiti tri nova kružna toka prometa, nastavlja se projekt vodoopskrbe i sanacije odlagališta otpada, kreće gradnja 1,5 km kanalizacije u Markovićevoj i Gundulićevoj ulici, kao i tri stambene zgrade s 45 stanova, Grad preuzima ovlasti nad svojim osnovnim školama, a nakon dugog projektiranja i muka s konzervatorima, počinje i temeljita rekonstrukcija dva središnja gradska trga.

Pozamašan posao najavio je gradonačelnik Branko Hrg.- Radi se o velikoj investiciji, u ovom trenutku osigurano je oko 5 milijuna kuna, program će se odvijati kroz dvije godine jer radi se o velikim zahvatima pod zemljom. Ovo je projekt koji će zasigurno promijeniti izgled grada za njegovu budućnost i mislim da je sad  to ono što smo svi priželjkivali i htjeli.Ako se svemu doda još i nastavak gradnje brze ceste do Vojakovačkog Kloštra, u što su se zaklinjali svi politički takmaci na prošlim izborima, kao i u izgradnju nadvožnjaka kod željezničke postaje, a nova poduzetnička zona Gornji čret počinje dobivati opremu i prve stanare, Križevčani će u 2008. imati dovoljno razloga za optimizam.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.