Antonio Radić seniorski prvak Križevaca u šahu

Odigravanjem posljednjeg 11. kola završeno je pojedinačno seniorsko prvenstvo Križevaca u šahu, a uvjerljivo prvo mjesto je po prvi put osvojio prvokategornik Antonio Radić

Iako je startao samo sa remijem protiv juniora Antonija Kosa, nanizao je osam pobjeda zaredom i pobjedio glavnog favorita za naslov, majstorskog kandidata Josipa Martića, koji je osvojio drugo mjesto. Borba za treće mjesto vodila se do zadnjeg kola, a na kraju treći je veteran Marijan Garac ispred najugodnijeg iznenađenja prvenstva Domagoja Frtalića sa 6 bodova. Nastupilo je 11 igrača a igralo se Bergerovim sustavom 11 kola tijekom siječnja i veljače uz tempo igre od 90 minuta uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez, a nakon drugog kola turnir je zbog odlaska na rad u inozemstvo napustio Slavko Martić. Rezultati koji su ostvareni na prvenstvu Križevaca obrađuju se za Nacionalnu rejting listu, a sudio je državni šahovski sudac Borislav Vidović.                             Konačni poredak: 1. Antonio Radić 8,5; 2. Josip Martić 6,5; 3-4. Marijan Garac i Domagoj Frtalić 6,5. Goran Martić 5,5; 6. Antonio Kos 3,5; 7-9. Blaženka Lučki, Josip Smoljanac i Franjo Kustura po 2,5 te 10. Vesna Šatvar sa 1,5 bodom.

Vezano
4 komentara
  1. Slavko Martić piše:

    Toni Antonio Radić ostao dosljedan svog cilja od prije par godina kada je rekao da je naredno prvenstvo njegovo.Dva tri puta mu se okliznulo ali ove godine konačno uspjeh i zasluženo prvo mjesto.Tone ,samo naprijed .

  2. раде piše:

    Као тринаестоструки првак, честитам новом прваку!

    1. раде piše:

      Антонио, још једном честитам, али се у комојутере слабо разумем!

    2. Slavko Martić piše:

      Trinaest puta prvi,bravo Rade.Rezultat koji nije mogao ostvariti ni Karpov u svojoj kokonkurenciji .
      Možda imate predratni pregled o prvenstvima i pobjednicima,bilo bi interesantno pogledati.
      Lijep pozdrav. Slavko Martić.

Komentari su zatvoreni.