Antonio Radić seniorski prvak Križevaca u šahu

Odigravanjem posljednjeg 11. kola završeno je pojedinačno seniorsko prvenstvo Križevaca u šahu, a uvjerljivo prvo mjesto je po prvi put osvojio prvokategornik Antonio Radić

Iako je startao samo sa remijem protiv juniora Antonija Kosa, nanizao je osam pobjeda zaredom i pobjedio glavnog favorita za naslov, majstorskog kandidata Josipa Martića, koji je osvojio drugo mjesto. Borba za treće mjesto vodila se do zadnjeg kola, a na kraju treći je veteran Marijan Garac ispred najugodnijeg iznenađenja prvenstva Domagoja Frtalića sa 6 bodova. Nastupilo je 11 igrača a igralo se Bergerovim sustavom 11 kola tijekom siječnja i veljače uz tempo igre od 90 minuta uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez, a nakon drugog kola turnir je zbog odlaska na rad u inozemstvo napustio Slavko Martić. Rezultati koji su ostvareni na prvenstvu Križevaca obrađuju se za Nacionalnu rejting listu, a sudio je državni šahovski sudac Borislav Vidović.                             Konačni poredak: 1. Antonio Radić 8,5; 2. Josip Martić 6,5; 3-4. Marijan Garac i Domagoj Frtalić 6,5. Goran Martić 5,5; 6. Antonio Kos 3,5; 7-9. Blaženka Lučki, Josip Smoljanac i Franjo Kustura po 2,5 te 10. Vesna Šatvar sa 1,5 bodom.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Slavko Martić
Slavko Martić

Toni Antonio Radić ostao dosljedan svog cilja od prije par godina kada je rekao da je naredno prvenstvo njegovo.Dva tri puta mu se okliznulo ali ove godine konačno uspjeh i zasluženo prvo mjesto.Tone ,samo naprijed .

раде
раде

Као тринаестоструки првак, честитам новом прваку!

раде
раде

Антонио, још једном честитам, али се у комојутере слабо разумем!

Slavko Martić
Slavko Martić

Trinaest puta prvi,bravo Rade.Rezultat koji nije mogao ostvariti ni Karpov u svojoj kokonkurenciji .
Možda imate predratni pregled o prvenstvima i pobjednicima,bilo bi interesantno pogledati.
Lijep pozdrav. Slavko Martić.