Zabok, Dugave i Križevci zajedno za FIVE4KIDS


Različitost glazbenih stilova, od gitarskog rocka, rapa i hip-hopa do punka, čvrstog rocka i teškog metala, obilježila je jučerašnju, drugu koncertnu večer dobrotvornog vikenda FIVE4KIDS u Križevcima. Saša Huzjak-Hjuz, M.O.T.A. i F20 iz Križevaca te Proximity iz Zaboka i FNC Diverzant iz zagrebačkih Dugava izmjenjivali su se u troipolsatnom showu pred publikom od osamdesetak ljudi. Izvođači su u oba dana dodatno pokazali svoje dobročinstvo kupnjom ulaznica za vlastiti koncert, a mlada publika i donacijama na ulazu u Klub kulture.

Večer je otvorio Saša Huzjak na gitari, izvodeći neke od svojih starijih pjesama s albuma So Long, kao i novije autorske stvari. Vrijedi spomenuti kako će Hjuz ubrzo ponovo nastupiti u Klubu kulture pred Božić, kao glavni vokal ponovo okupljene performance skupine The Ramones.

Zatim su na pozornicu stupili Sin Dasine, Sux, Finey Gad i BNooty, hip-hoperska četvorka skupine M.O.T.A. Na jednoj stvari gostovao im je MC Fil. iz Koprivnice, a tom prilikom predstavljen je i prvi demo-uradak Sin Dasina Rap u tijelu kao voda, čiji je dio naklade autor donirao za prodaju u korist FIVE4KIDS.

Iako se tijekom nastupa čulo žešćih poruka između M.O.T.A.-e i suprostavljenog klana, Vrtlin Crewa koji je nastupio dan ranije, zbog humanitarnog karaktera cijele večeri tenzije su se ubrzo smanjile, a mir i ljubav proširili su se Klubom kulture.

Ugodno iznenađenje priredili su zagorski metalci Proximity koji su na svoje prvo križevačko gostovanje došli unajmljenim mini-busom iz Zaboka u pratnji tridesetak prijatelja. Polusatnom svirkom sa snažnim vokalom upoznali su publiku sa svojim autorskim opusom. Treba spomenuti da je njihov nastup u Križevcima dogovoren na inicijativu jednog križevačkog člana Glazbenog foruma.

Predzadnji su na red došli FNC Diverzant, punkeri iz zagrebačkih Dugava, zbog kojih se okupilo nešto mlađe publike kako bi uživo vidjeli svoje idole, pa tako nije izostao ni punkerski ples radosti – pogo. Diverzanti su ovime za humanu namjenu odradili svoj dug gostovanja zbog nedavnog otkazivanja za godišnjicu Kluba kulture prošli mjesec.

Posljednji su nastupili F20, križevački hard-rockeri koji su uz poznate rock-obrade zasvirali i nekoliko autorskih stvari. Kao iznenađenje večeri, njima se na klavijaturama pridružio Kruno Matus-Kum, nekadašnji član danas umirovljenog Crnog perja, u izvedbi legendarne Hocus Pocus. Cijelu večer glazbu u pauzama živih nastupa pažljivo je birao klupski rezident Elf 2.0.

Ulaznicama za subotnju večer, donacijama na ulazu u Klub kulture, prodajom nosača zvuka Rap u tijelu kao voda Sin Dasina i Out of this world Luke Belanija te prodajom majica i prišivaka moto-kluba Crusaders noćas je uprihođeno 1710 kuna. Pribrojeno donacijama od petka, ukupni prihod FIVE4KIDS vikenda čini 4050 kuna, što će u cijelosti biti utrošeno na božićne poklone i ostale potrepštine za djecu s posebnim potrebama iz križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i štićenike Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Glazbeni vikend FIVE4KIDS zasigurno ne bi bio toliko uspješan bez nesebične podrške donatora – pizzerije Art-eria, tiskare Grafocentar, udruge K.V.A.R.K., Mamurluk teama i, naravno, vrijednih volontera udruge P.O.I.N.T. Također, organizatori iz P.O.I.N.T.-a zahvaljuju građanima koji su donirali svoje radne sate kao ton-majstori, redari i druga logistika neophodna za realizaciju ovog dvodnevnog humanitarnog događaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.