U ponedjeljak Dan otvorenih vrata udruge P.O.I.N.T.

IMG_6090_udruga_point_znak_adresa_prostor_marijana_detonija_34Od 23. do 25. svibnja 2016. širom Hrvatske se organizira manifestacija “Dani otvorenih vrata udruga” s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Organizira ju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kao godišnji događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj i građanima daje priliku da sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

IMG_6657_udruga_point_znak_adresa_prostor_marijana_detonija_34Među križevačkim udrugama koje sudjeluju u ovoj manifestaciji je i udruga P.O.I.N.T. koja vrata svojih prostorija na adresi Marijana Detonija 34 otvara u ponedjeljak 23. svibnja od 16 do 18 sati. Prilika je to svim zainteresiranim sugrađanima upoznati se s radom i aktivnostima udruge, kao i predložiti suradnju na projektima i inicijativama koje udruga provodi.
– Udruga P.O.I.N.T. pokrenuta je 2004. godine, a djeluje i raste zbog sugrađana i kvalitetne komunikacije koju imamo sa širom lokalnom zajednicom Križevaca. Tako ćemo nastaviti i u sljedećim godinama, a upravo nam baza korisnika i zainteresiranih za članstvo u udruzi potvrđuje ispravnost nastojanja, istaknuo je predsjednik udruge Mario Rajn.

11101643_10205268854055784_2339841432452737202_o_kolinda_priznanje_point_dan_GradaPovodom deset godina djelovanja udruga je 2015. godine primila priznanje Grada Križevaca za rad na promicanju izvaninstitucionalnog obrazovanja i nezavisne kulture, informiranja i novinarstva te suvremene umjetnosti, novih tehnologija i medija. Među brojim projektima i inicijativama koje je P.O.I.N.T. realizirao najvažniji su: Sajam studija, Culture Shock Festival, Pinklecfest, nezavisni portal Križevci.info, Croatian Makers Križevci, web-leksikon Križevci.eu te inicijativa Kodiranje Križevaca (Crisium Code). Portal Križevci.info proslavio je ove godine 11 godina neprestanog rada, Culture Shock Festival je zagazio u novo desetljeće i nedavno je završilo 12. izdanje, a P.O.I.N.T.-ovci su vrlo uspješno proveli i 10 humanitarnih akcija “Petaka za đaka / Five4Kids” te do sada organizirali 12 izdanja Sajma studija.

IMG_5734_info_paket_vodic_maturanti_Sajam_studija_Mario_Rajn_POINTSvaki posjetitelj Dana otvorenih vrata udruge P.O.I.N.T. će dobiti promotivne materijale manifestacije te publikaciju “Ne križaj Križevce: kronologija građanske inicijative”, a maturanti i drugi zainteresirani mogu dobiti besplatni informativni paket koji su P.O.I.N.T.-ovci ovih dana podijelili maturanticama i maturantima Križevaca.
– Ističemo važnost znanja i potrebu za praćenjem tehnoloških trendova te u tom smislu organiziramo edukacije, radionice i, općenito, radimo na prijenosu znanja. Apsolutno se u svakoj prilici vodimo idejom otvorenog, argumentiranog i racionalnog dijaloga, zaključio je Rajn te pozvao zainteresirane da im se u ponedjeljak pridruže na blok-satu informiranja i razmjene ideja.

IMG_6437_Croatian_makers_krizevci_croduino_point_arduino_gimnazijaU Križevcima pet, dijem Hrvatske petstotinjak udruga otvara vrata

Uz udrugu P.O.I.N.T. još su samo četiri udruge u Križevcima službeno prijavile događaj u sklopu ove manifestacije, barem ako je suditi prema rezultatima pretrage na službnom web sjedištu UdrugeInfo. Dan otvorenih vrata udruge HERA je isti dan, u ponedjeljak 23. svibnja od 9 do 16 sati na adresi I.Z. Dijankovečkog 5. Dani otvorenih vrata Udruge osoba s invaliditetom Križevci traju sva tri dana od 9 do 13 sati na Trgu Antuna Nemčića, isto kao i Dani otvorenih vrata Zajednice tehničke kulture Križevci, od 18 do 21 sat na Trgu J.J. Strossmayera 5. Dani otvorenih vrata Udruge “Maslačak” Križevci održavaju se u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom Prigorje u ponedjeljak u popodnevnim satima, a u utorak i dopodne i popodne.

Sajam_studija_prosinac_2013_udruga_POINT_gimnazija_studenti_2Kao središnje događanje Dana otvorenih vrata udruga Ured za udruge organizira Konferenciju „Uloga udruga u društveno-ekonomskom rastu i demokratskom razvoju“ koja će se održati 23. svibnja u Zagrebu, i obuhvatit će rasprave o različitim temama aktualnim za razvoj civilnoga društva, a ujedno će omogućiti medijima i široj javnosti uvid u primjere pozitivne prakse djelovanja udruga. U fokusu prijepodnevnog dijela Konferencije bit će rasprava o prioritetima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2017. do 2021. te rasprava o novim modelima financiranja programa i projekata organizacija civilnoga društva.

IMG_0742_udruga_point_skupstina_2015

Vezano

Komentari su zatvoreni.