Nikola Pandurić predsjednik Savjeta mladih Križevaca

Student kemije i član udruge K.V.A.R.K. Nikola Pandurić postao je predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca. Na večerašnjoj osnivačkoj skupštini Savjeta za potpredsjednicu toga tijela izabrana je Ana Mušlek, članica Mladeži DVD-a Raven. Pandurić je u pozdravnom govoru, zahvaljujući na izboru i povjerenju, istaknuo kako se "mi mladi borimo sami za sebe i svoje vršnjake, želim da i u Savjetu radimo složno."

Do izbora predsjednika Savjeta, koji je izabran između sedam članova, osnivačku sjednicu vodio je križevački gradonačelnik Branko Hrg, koji je savjetu zaželio uspješan rad. Po izboru rukovodstva usvojen je i Poslovnik o radu Savjeta mladih te su se članovi jedni drugima i pojedinačno predstavili.

Dogovoreno je kako će se, kao budući kolege savjetnici koji će djelovati na unapređivanju položaja mladih na području lokalne zajednice, za vrijeme nastupajućih zimskih praznika naći i upoznati se sa svojim ulogama i zadaćama u Savjetu.

Jedna od njih bit će izrada i praćenje provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade.

Članovi križevačkog Savjeta mladih imaju mandat od dvije godine, a obveza im je sastajati se jednom svaka dva mjeseca.

Iz gradske je uprave najavljeno da će se za tehničko funkcioniranje Savjeta tražiti 20 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.