Gitarističko-tamburaški koncert jučer u Maloj dvorani


Mladi križevački gitaristi Ivona Hrg i Krešimir Grloci te Komorni sastav tambura pod vodstvom maestra Stjepana Fortune počastili su 3. prosinca sve ljubitelje klasične glazbe koncertom u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Ivona i Krešimir su inače učenici 3. razreda srednje glazbene škole u klasi prof. Perc, odnosno prof. Metelka.

Na početku je svatko izveo po jednu skladbu, Ivona Etidu u e-molu Fernanda Sora, a Krešimir En los triangles J. Rodriga. Dvije karakterno različite stvari, no gitaristi su pokazali znanje i razumijevanje glazbe koju su svirali. Nakon toga u duetu su izveli skladbe D. Scarlattija (Sonata K377) i M. D. Pujola Tango, Milonga y Final. Nakon njih, na red su došli i tamburaši. Križevački tamburaši vrlo su dobro poznati domaćoj publici, kojoj su se ovoga puta predstavili s Uvertirom iz Figarovog pira W.A.Mozarta, Airom A. Markovića i Golubicom mira B. Potočnika.

Koncert su okarakterizirali jako dobar zvuk i dobro osmišljen program. Dobro je što su se tamburaši odlučili za dvojicu domaćih autora, zato jer je glazba domaćih kompozitora općenito premalo zastupljena na koncertnim repertoarima. Sve u svemu, još jedan zanimljiv koncert i pokazatelj da se u Križevcima može poslušati raznovrsna i kvalitetna glazba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.