Održana ‘Martinjska skupština’ Križevačke pajdašije


Preksinoć, u petak 16. studenog velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu bila je mjestom Prve godišnje skupštine i susreta članova te simpatizera Zavičajne zajednice građana križevačkog kraja u Zagrebu Križevačka pajdašija. Radni dio skupštine vodio je predsjednik udruge Ivan Soviček, koji je prisutne izvijestio o aktivnostima i radu udruge u protekloj godini, a zatim se stotinjak gostiju do iza ponoći zabavljalo uz pjesmu i ples u drugom, neslužbenom dijelu programa tzv. Martinjske skupštine.

U prigodnom zabavnom programu pajdašice i pajdaše su iz rodnog kraja pozdravili Vlasta Kliček i Zoran Homen, uz glazbenu podršku mladog tamburaškog sastava Puntari iz Velikog Ravena pod vodstvom dugogodišnjeg tamburaša Josipa Šatraka. Popularnu spelanciju krštenja mošta obavio je martinski biskup Zoran Homen, tzv. Martin svekriževečki, ispunivši propovijed britkim humorom o aktualnom društveno-političkom trenutku u Hrvatskoj.

Od gostiju skupštini su prisustvovali križevački gradonačelnik Branko Hrg, koprivničko-križevački dožupan Darko Koren, načelnik općine Sv. Petar Orehovec Dragutin Matus, predsjednica skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac, a u ime zagrebačkog gradonačelnika Višnja Fortuna. Ispred dvorane izvodila se prigodna prodaja šilt-kapa s imenom Pajdašije, a podijeljeno je i stotinjak letaka dobrotvorne akcije FIVE4KIDS kojom se do Božića prikupljaju sredstva za poklone djeci s posebnim potrebama Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.