Počeli radovi na cesti preko Pake

Šest i pol kilometara ceste koja vijuga serpentinama preko brda Paka između mjesta Sudovca i Možđenca povezujući Koprivničko-križevačku i Varaždinsku županiju, od proljeća iduće godine više neće biti jedina neasfaltirana cesta s državnim statusom. Iako početak radova kasni za najavom godinu dana, za to postoje opravdani razlozi; po riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca namjera je bila taj prometni pravac riješiti ne privremeno već kvalitetno i dugoročno.

– Da smo krenuli sa radovima onako kako su Hrvatske ceste u prvi mah i planirale, moram reći da to ne bi bilo trajno rješenje, navukao bi se tek asfalt, međutim trebalo je riješiti i sustav odvodnje oborinskih voda i zbog toga smo ipak se odlučili na jedan kompleksniji zahvat.Potrebe za njezinom izgradnjom bilo je i prije, kaže potpredsjednik Vlade Polančec, no ona se zaobilazila, a razlozi sežu još u davnu 45-tu.

– Nakon što je to dugo godina, i u vrijeme socijalizma, bila cesta koja je, moram to reći, zaobilažena, priča se da je puno stratišta u blizini nje, da je puno ljudi na križnom putu završilo na žalost svoj život i križni put u okolici i zbog toga je ta cesta uvijek bila anatema i nije se htjelo pristupiti njenom saniranju ni asfaltiranju.

Na natječaju najpovoljniju ponudu za 12 milijuna kuna vrijedan posao istaknula je tvrtka ‘Ceste’ iz Varaždina, a izgradnjom ove brdske trase kroz Paku stanovnicima potkalničkog kraja omogućit će se brži i sigurniji dolazak do auto-ceste Varaždin-Zagreb kod Novog Marofa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.