Križevačka vlast uzalud slala zahtjeve za dodjeljivanje bivše vojarne za civilne svrhe

ŠUPLJA LADICA

KRIŽEVCI – Potpredsjednik Vlade Damir Polančec javno se ispričao Križevčanima što je za otvorenja obrtničkog i gospodarskog sajma u tome gradu ustvrdio da će Vlada Križevcima besplatno ustupiti hangare i zemljište bivše vojarne čim iz gradske vlasti o tome dobije pismeni zahjev.

Otišle i kopije

– Na adresu Vlade poslali smo čak dva zahtjeva, i na to sam odmah upozorio Polančeca na otvorenju sajma – kazao je križevački gradonačelnik Branko Hrg.

U prvom zahtjevu od 28. kolovoza predloženo je da Vlada umjesto prvotnog prava građenja na 25 godina dodijeli u trajno vlasništvo 45 hektara zemljišta na Gornjem Čretu za novu križevačku poduzetničku zonu. U drugom zahtjevu od 4. rujna poglavarstvenici su zamolili Vladu da besplatno ustupi četiri bivša vojna hangara s pripadajućim zemljištem, gdje se već dvije godine održava sajam.

Ti su se zahtjevi "zagubili", a ušlo im se u trag u Vladinim službama tek nakon upozorenja iz Križevaca i ponovnog faksiranja kopija. Tada su državni službenici poslali obavijest da je pokrenut postupak za dodjelu zemljišta i hangara.

Hrg protiv Crkve

Odlukom na svojoj sjednici u Koprivnici Vlada je lani najavila prodati Križevcima i Dom hrvatske vojske, ali dosad nije odredila cijenu. Navodno bi ona mogla iznositi 40 posto od procijenjene vrijednosti.

U Dom HV-a, planiran kao budući multimedijski centar, kani se preseliti gradsku knjižnicu iz Hrvatskoga doma, čime bi se oslobodio prostor za Glazbenu školu. No, na preksinoćnoj sjednici Gradskoga vijeća prvi put se čulo da je i Crkva zainteresirana za Dom, na što je Hrg izrazio svoje zaprepaštenje, rekavši da to ne dolazi u obzir. Vijećnici HSS-a, HDZ-a, HSU-a i SDP-a poduprli su prijedlog programa prenamjene bivše križevačke vojarne, što je bio rijedak primjer sloge političkih protivnika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.