Jubilarni sajam s najvećim brojem izlagača

Radovi na pripremi za održavanje jubilarnog Desetog obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u Križevcima pri samome su kraju, čiste se hangari, ugrađuje se infrastruktura, uređuju prilazi. Za sudjelovanje na manifestaciji u tri hangara bivše vojarne javilo se 217 izlagača – obrtnika i gospodarstvenika, koji će se na sajmu predstavljati tijekom ovog vikenda od 9. do 11. studenoga. S aktivnostima Sajma upoznali su nas njegov direktor Darko Masnec i direktorica Križevačkog poduzetničkog centra Kristina Vrhovec-Žohar.

Prema njihovim je riječima organizacija Sajma još kvalitetnija nego lani, kad je ovaj križevački gospodarski događaj prvi puta bio u velikim bivšim vojnim objektima. Ističu činjenicu što će među izlagačima biti više proizvodnih predstavnika nego trgovačkih društava. Prostori za izlaganje dupkom su puni a proteklih dana još su neki potencijalni izlagači izrazili želju za dolaskom pa će biti smješteni u vanjskom dijelu. Ovogodišnji OG Sajam, prema najavama, diči se i međunarodnim partnerima, koji dolaze iz tri europske zemlje.

Glavni međunarodni partner Sajma je Austrija čiji se poduzetnici predstavljaju u petak popodne. Na razini regija partner Koprivničko-križevačkoj županiji je talijanska regija Furlanija-Julijska krajina, dok će gradu Križevcima partner biti općina Čitluk iz Bosne i Hercegovine, s kojom će svečano biti potpisana i povelja o prijateljstvu.

Adut Čitlučana na Sajmu su vinari i vinogradari koji će biti posebno promovirani. Budući da svake godine, kako je kazano, sajam ima temu, ove godine je to vinarstvo i vinogradarstvo u funkciji ruralnog razvoja i osposobljavanja ruralnih gospodarstava za bavljenje turizmom. Na te teme bit će organizirani i okrugli stolovi u subotu i nedjelju. Uz hercegovačka, sva tri dana sajma moći će se degustirati i ostala inozemna vina – mađarska i talijanska.

Veliki događaj ostavljen za Sajam jest i potpisivanje ugovora s tvrtkom MEP iz Italije, o prodaji zemljišta za izgradnju tvornice za proizvodnju alatnih strojeva u Teslinoj ulici u Križevcima. MEP dolazi iz pobratimskog grada Reana del Roiale i jedan je od najvećih svjetskih proizvođača dijelova za građevinarske strojeve.

Sajamska zbivanja pratit će se, najavljeno je, putem sajamskih radija i televizije a informacije će biti dostupne i na službenim sajamskim web stranicama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.