Križevački pjevači u Novigradu srebrni ‘zlatnoga sjaja’

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva "Kalnik" iz Križevaca osvojio je danas srebrnu plaketu na 40. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova/natjecanju u Novigradu u Istri. Zborašice i zboraši koje je vodila dirigentica Branka Špoljar za svoj su nastup od Stručnog povjerenstva natjecanja dobili 89,16 bodova, zauzevši tako mjesto odmah do tri zlatnom plaketom nagrađena zbora. Time su obranili srebrnu plaketu osvojenu na posljednjem natjecanju 2005.

Na natjecanju koje se jučer i danas odvijalo u Novigradu / Cittanovi okupilo se 14 zborova iz cijele Hrvatske, izabranih na regionalnim pjevačkim natjecanjima tijekom lipnja ove godine.

Križevački je zbor nastupio danas prijepodne skladbama Fruhlings Feier Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Panis Angelicus Ivana Lukačića, Gumbelijum roža fino diši Igora Kuljerića, obveznom skladbom O, pa cupa tanana Davora Bobića i Precious Lord Thomasa Dorseyja.

Zborovođa Branka Špoljar za Portal Križevci.info kazala je da je zadovoljna plasmanom i izvedbom kao i da su sami pjevači svjesni da je konačni rezultat mogao biti i bolji, obzirom da je zlatna plaketa izmakla za manje od cijeloga boda.

"Presudile su sitnice, što je splet različitih okolnosti, mogućih sitnijih grešaka u izvedbi do atmosfere u dvorani, no u konačnici možemo biti jako zadovoljni".

Stručno povjerenstvo Hrvatskog sabora kulture, organizatora natjecanja kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj, u kojem su bili Josip Jerković kao predsjednik i članovi Branko Starc i Robert Homen, još je četiri zbora nagradilo srebrnom i dva brončanom plaketom.

Jubilarni susreti pjevačkih zborova Hrvatske održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, uz supokrovitelje Istarsku županiju, Grad Novigrad i Turističku zajednicu Novigrada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.