Predstavljen drugi svezak ‘Hrvatske pisane kulture’


Velika nacionalna monografija Hrvatska pisana kultura – 2. svezak: XVIII. i XIX. stoljeće, autora akademika Josipa Bratulića i akademika Stjepana Damjanovića, u izdanju VEDE iz Križevaca predstavljena je  u četvrtak 11. listopada u podne u Palači Matice hrvatske u Zagrebu. Monografiju su uz autore i nakladnika Nikole Žulja predstavili recenzenti prof.dr. Krešimir Nemec, prof.dr. Marko Samardžija i mr.sc. Zdenko Balog.

Knjiga sadrži oko 150 najvažnijih djela naše pisane baštine 18. i 19. stoljeća, prikazano je tristotinjak prvorazrednih likovnih priloga i na 270 stranica monografije. Opis odabranih djela praćen je prikazom povijesnih, političkih, kulturnih, književnih i jezičnih prilika u Hrvatskoj toga doba s pojedinostima iz područja tiskarstva, nakladništva i knjižarstva. U knjizi su i opsežni sažeci na engleskom i njemačkom jeziku.


Promociji su uz brojne uglednike iz kulturnog i javnog života prisustvovali i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg te predstavnici  Križevačke pajdašije  prof.dr. Valentin Puževski i Davor Novak.

Vezano

Komentari su zatvoreni.