Umjetna trava ‘udahnula život’ starom ‘Bukvićevom’


Igralište sportsko-rekreacijskog centra u Križevcima, nekadašnji rukometno-malonogometno-košarkaški teren "Bukvićevog" od jučer je navečer malonogometno igralište s umjetnom travom. Naime, nakon nekoliko mjeseci građevinskih radova, sinoć je službeno otvoreno igralište s podlogom od sintetičkih materijala, namijenjeno igračima malog nogometa.


Igralište je službeno, dodavanjem lopte izborniku svećenika, velečasnom Kreši Žiniću, otvorio Dragutin Katalenić, član Izvršnog odbora HNS-a zadužen za tzv. male projekte.


Pokretač ideje o uređenju igrališta i sportski direktor NK Križevci, Željko Evačić je kazao kako je u projekt, zajedno s partnerima, HNS-om, Županijskim nogometnim savezom i Gradom Križevcima, krenuo prije tri godine pun skepse ali "ipak su svi uspjeli dovršiti posao i želi da što više mladih koristi teren".


Zorislav Srebrić
, glavni tajnik HNS-a, rekao je da je "ovo igralište jedno od 50 takvih u Hrvatskoj," dodavši da će "Savez uvijek nastojati brinuti o uređenju terena i pružanju mogućnosti igranja svim uzrastima", dok je Josip Šikić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevaca mišljenja kako "je uređenjem igrališta udahnut novi život sportsko-rekreacijskom centru u gradu".


Sportskoj svečanosti nazočili su i predstavnici županijske uprave i grada, čiji je čelnik Branko Hrg, ujedno i predsjednik NK Križevci, istaknuo da igrališta ne bi bilo bez dogovora lokalne uprave, nogometnog saveza i Evačića, ujedno i zakupca bazena u blizini igrališta, te jednog od ulagača u obnovu igrališta.


Čast da prvi zaigraju na podlozi od umjetne trave i gumirane plastike posipane kvarcnim pijeskom, imali su igrači najmlađih selekcija križevačkog nogometnog kluba, a snagu i malonogometne vještine odmjerili su i nekadašnji igrači nogometa iz Križevaca s igračima Prve sportske kladionice, potom dvije ekipe križevačkih nogometašica, da bi šlager večeri bila utakmica između hrvatske malonogometne reprezentacije svećenika i Zvijezda malog nogometa Zagreb 1.


Sportski je događaj jeseni imao i humanitarni karakter, budući su građani dobrovoljne priloge mogli ostaviti za kupnju kombi vozila potrebnog Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Tako je od stotinjak gledatelja koliko je došlo vidjeti otvorenje Bukvićevog, prikupljeno 2500 kuna.

Korištenje novog terena s umjetnom travom naplaćivat će se 180 kuna za sat vremena, a za članove Škole nogometa na jutarnjim treninzima bit će besplatno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.