Novi projekt Udruge osoba s invaliditetom Križevci

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ jučer je predstavljen novi projekt Udruge osoba s invaliditetom Križevci „Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja“. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 516.702,53 kuna.

Projektom je osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno stjecanje novih kompetencija za tržište rada, osnaživanje za tržište rada i aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima, a promicat će se jednake mogućnosti osoba s invaliditetom i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Uvodno je na početnoj konferenciji okupljene pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić istaknuvši kako će se projektom poboljšati položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada nakon čega je projekt predstavila Ivana Hrg Matušin, voditeljica projekta. Napomenula je kako su aktivnosti projekta informatičko opismenjivanje, tematske radionice u cilju motivacije osoba s invaliditetom za aktivno traženje posla te utjecaj na lokalne poduzetnike da zapošljavaju osobe s invaliditetom.

Partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Križevci pa je nekoliko riječi uputila ravnateljica Sanja Jakopović kazavši kako joj je drago da su prepoznate ciljane skupine kojima je potrebna pomoć, prvenstveno mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji izlaze na tržište rada.

Čestitke Udruzi osoba s invaliditetom na još jednom hvalevrijednom projektu i uspješnu provedbu uputili su pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel, saborski zastupnik Branko Hrg, predstojnica Područnog ureda Križevci HZZ-a Vesna Kuterovac, te suradnice u projektu Ankica Ivančan i Sanela Štubelj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.