Hrg: Optužuju me jer sam upozoravao na privatizaciju

Naš je interes da Centar ostane u Križevcima, ali ne na uštrb građana, jer nam dugoročno u centru grada ne trebaju bikovi, kaže gradonačelnik Hrg

KRIŽEVCI – Križevci i njegov gradonačelnik Branko Hrg izigrali su nas i razmišljamo o preseljenju u neki drugi grad koji će znati cijeniti našu stručnu i znanstvenu djelatnost i shvatiti da naša ustanova afirmira i našu sredinu – kazao nam je to danas Pero Božić, direktor Centra za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske.

Direktor Božić napominje “da su posve izgubili strpljenje” s Gradskom upravom Križevaca jer su im “onemogućili dogradnju upravne zgrade i staja” u kojima se nalaze skupi bikovi u Potočkoj ulici na površini od 12.691 metar četvorni.

– U adaptaciju namjeravamo uložiti oko milijun eura. Grad smo o svojim planovima započeli obavještavati još 2003. i tražiti njihovo mišljenje, da bi po završetku projekta u Državnoj upravi doznali da je na novom GUP-u iz 2005. naša zemljište pretvoreno u sportsko-rekreacijsku zonu i da u obzir ne dolazi nikakva dogradnja.

S obzirom na naše projekte to nam nikako ne odgovara pa smo lani, kad su u tijeku bile izmjene GUP-a, zatražili da se našem zemljištu vrati prijašnja namjena.- kaže direktor Božić.

– Naš je interes da Centar ostane u Križevcima i podupiremo njegov razvoj, ali ne na uštrb građana i dugoročno gledano u centru ne trebaju nam bikovi. Zato smo Centru ponudili druge lokacije ako ih prostorni uvjeti ograničavaju u proširenju.

Što se tiče prenamjene zemljišta, Centar je i u vrijeme javne rasprave o izmjenama GUP-a trebao dati svoje primjedbe, a to su propustili i sada krive druge. Vjerojatno sada žele izazvati aferu jer imaju planove da odu iz Križevaca, a ja osobno Božiću nisam po volji jer sam upozoravao na čudne okolnosti privatizacije Centra – kazao nam je gradonačelnik Branko Hrg.

Fiolić postao većinski vlasnik Centra
Većinski vlasnik Centra s udjelom od 81 posto od lani je saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić. On je u Centar ušao 2004. kad je za 1,7 milijuna kupio od države 31,7 posto dionica. U Gradu su tada primijetili da je Sabor nedavno ponovno uveo poticaje na sjeme, a od ukupnog iznosa od oko dva milijuna kuna, Centru je pripalo oko 1,5 milijuna kuna. Do većinskog vlasništva Fiolić je došao lani dokapitalizacijom, odnosno unošenjem polovice farme Vukovina u sastav Centra. (S. L.)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.