HŽ ukinuo 134 vlaka, čak 11 kroz Križevce

Hrvatske željeznice  od Božića su privremeno ukinule čak 11 željezničkih linija koje prolaze kroz kolodvor Križevci iz smjera Zagreba prema Koprivnici i Bjelovaru i obratno. Na svojim stranicama navode da epidemija covida-19 negativno utječe na potražnju za njihovim uslugama pa HŽ Putnički prijevoz bilježi znatno smanjenje broja putnika. Primjerice, iz Križevaca za Zagreb više ne voze u 4.28, 8.10, 10.09, a iz Zagreba za Križevce u 4.48, 8.34, 17.12, 18.09. Za Bjelovar ne ide onaj u 10.03, a iz Bjelovara za Križevce u 9.12. Ukinuta je i linija iz Osijeka za Zagreb i Rijeku i obratno, koja staje i u našem kolodvoru. No nisu ukinute samo linije koje prolaze kroz Križevce, HŽ je smanjio opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području čitave zemlje, a ukinute su i neke međunarodne linije.

“Izmjene u voznom redu obuhvatit će oko 16 posto usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka izmjene se odnose na  njih 134 u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja”, objašnjava HŽ Putnički prijevoz.

Izmjene voznog reda objavljene su na stranicama HŽ-a i vrijede od 25. prosinca do daljnjega. Od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen je vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.