Terasa koja smeta ima odobrenje!?

OPASNOST Oko 800 križevačkih školaraca i dalje izloženo pogibelji

KRIŽEVCI – Grad je ispunio svoje obećanje i postavio betonske tegle što bi trebale djeci jamčiti siguran prolazak Ulicom bana Jelačića do OŠ Vladimira Nazora pokraj dvaju gradilišta koja su zapriječila nogostup i dio kolnika.


(Ne)sigurnost
No, sigurnost oko 800 učenika osnovne škole, a posebno onih najmlađih, ugrožena je i dalje, od križanja Trga bana Lackovića, Jelačićeve i Gajeve ulice, te Jelačićeve i Obrtničke ulice, sve do staze u parku pred školom.
Tome su ponajviše krivi nemarni vozači, koji unatoč molbama i upozorenjima, i dalje parkiraju automobile na mjestima gdje je kolnik sužen zbog gradilišta.

Pojedini vozači pomiču betonske tegle kako bi mogli smjestiti svoje metalne ljubimce na nogostup, po mogućnosti što bliže susjednim lokalima.

Opasnost za pješake povećava se s lošim vremenom i smanjenom vidljivošću. Djeci smeta i terasa kafića na nogostupu, pa je radije obilaze, čak i kad su u pratnji roditelja, hodajući opasnom cestom umjesto da prolaze između ugostiteljskih stolova.
Vlasnik kafića ne namjerava ukloniti terasu jer za nju ima odobrenje Upravnog odjela za komunalno-stambene poslove. Za 16 kvadrata terase plaća godišnji porez od 1920 kuna.

Smiješna globa
Policija upozorava da prema Zakonu o sigurnosti u prometu mora na nogostupu ostati slobodno 1,60 m širine za pješačku stazu, a ako ugostitelj to ne poštuje, slijedi prekršajna prijava. U tom slučaju mogao bi platiti globu od samo 200 kuna.
Načelnik Abel Car kazao nam je da je o problemu terase na nogostupu obavijestio i Županijsku upravu za ceste i Gradsko poglavarstvo.

Očigledno nema druge nego da mjerodavne službe počnu izricati novčane kazne, ne samo za običan prekršaj zbog pogrešnog parkiranja, nego i za ugrožavanje sigurnosti pješaka, ponajviše djece.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.