Hendrixovski blues ‘pržio’ u kišnoj ljetnoj večeri


Klub kulture je noćas u sklopu Križevačkih ljetnih večeri ugostio zagrebački sastav No Limits s glazbenim programom naslova "Jimi Hendrix Experience". Blues-rock trojac u sastavu Dubravko Zlomislić kao vokal na gitari, Saša Zec na bas gitari i Hrvoje Matešin uz bubnjeve u dvosatnoj je žestokoj svirci izveo pjesme Jimija Hendrixa i Rolling Stonesa, čiju je svaku izvedbu uglavnom nepomična publika podržavala pljeskom i odobravanjem.


U dva je seta iskusni Dudo predvodio svirački uvjerljive izvedbe Jimijevih hitova, poput Foxy Lady, Voodoo Chile, Red House, Fire, All Along the Watchtower, Purple Haze, Hey Joe i Angel, među koje su se umiješale neke Rolling Stonesa, kao Jumpin’ Jack Flash i Honky Tonk Woman.

Pošto su pred križevačkom publikom zasvirali prvi puta, No Limits nisu izveli vlastite skladbe, poput Dobro jutro, Jesenji blues i Umorni blues, no kako su i sami rekli, željeli bi uskoro ponoviti gostovanje.

No Limits često gostuje na blues festivalima diljem zemlje, poput Summer Open Blues Festa u Pirovcu ili Sugar Cube Blues Festivala u Županji, a rado zasviraju i u zagrebačkim klubovima Route 66 i Jazz Club.

Prije gotovo jednog desetljeća njihov studijski album "Nemaš brige" našao se među nominacijama za najbolji rock album i najbolju snimku albuma na Porinu 1998. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.