Zbog smrti djevojčice blokirana škola

Škola Ljudevita Modeca u Križevcima mora isplatiti odštetu roditeljima učenice koja se utopila posljednjeg dana nastave

KRIŽEVCI – Križevačka Osnovna škola Ljudevita Modeca od danas je u blokadi. Razlog blokade računa je pravomoćna ovršna presuda u iznosu od oko 500.000 kuna zbog utapanja učenice Barbare Stručić.

Za školu je to nemoguća situacija jer radimo adaptacije pa se pitamo kako ćemo platiti te radove, struju i vodu, kaže ravnatelj Dražen Bokan.


Nesretna Barbara na križevačkim se bazenima utopila posljednjeg školskog dana u lipnju 2003. kad je razrednica Ana Igrić, kojoj je to bio posljednji radni dan prije umirovljenja, svoj 5.b razred, umjesto na sat engleskog, povela na bazen.

Prema riječima ravnatelja Dražena Bokana, ovrha nije sporna jer je obitelji Stručić odšteta dosuđena pravomoćnom presudom, no osnivači nisu osigurali iznos koji bi trebali isplatiti obitelji.

– Stalno smo u kontaktu sa Županijskom službom za školstvo, ali ne znamo kada će novac biti osiguran. Trenutačno radimo adaptacije na tri područne škole. Pitamo se kako ćemo izvršiti plaćanje tih radova, struje, vode  – rekao je ravnatelj Bokan te dodao da bi hitno trebali nabaviti i novih 30 stolica jer su upisali jedan razred više nego lani.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.