Mercator sagradio centar pa izgubio dozvolu

KRIŽEVCI – Nakon što je u potpunosti dovršen, te je 2. listopada trebao biti otvoren, Mercatorovu trgovačkom centru u Križevcima Ministarstvo graditeljstva poništilo je lokacijsku dozvolu.

Mercator, kako doznajemo u nadležnom uredu za prostorno planiranje, nije prekršio dane gabarite i sve je radove izveo prema izdanoj građevinskoj dozvoli, a lokacijsku dozvolu Ministarstvo je godinu dana nakon njenog izdavanja poništilo zbog proceduralnog propusta.

Žalba zbog pristupa
Naime, u lokacijskoj dozvoli nije navedena ukupna površina zemljišta novoformirane čestice. To je bio jedini propust uočen nakon što se na lokacijsku dozvolu žalio jedan vlasnik trgovine u neposrednom susjedstvu Mercatora. On se žalio zbog pristupa poslovnim prostorima u kojima je smještena i njegova trgovina, istovremeno nudeći Mercatoru da njegov poslovni prostor od 95 kvadrata otkupe za 950.000 eura. Iako Ured za prostorno planiranje prigovor nije uvažio, dozvolu je poništilo Ministarstvo.

Gubitak zarade
U Mercatoru jučer nisu htjeli govoriti hoće li i protiv koga zbog gubitka zarade podnijeti tužbu. – Zasad nam je najvažnije da što prije otvorimo kako bismo imali što manje gubitaka – rekla je glasnogovornica Iva Jurković.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.