Upisali se prvi studenti na PITUP

U ljetnom upisnom roku na studij Primjene informacijske tehnologije u poslovanju, varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike u studijskom centru u Križevcima upisano je više od pedeset studenata.
To je i broj studenata koji je uopće bio potreban za realizaciju studija u Križevcima.
Danas su na upisima prve grupe studenata bili dekan varaždinskog fakulteta Željko Hutinski, voditelj studija u našem gradu Miroslav Bača, križevački gradonačelnik Branko Hrg i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

Dekan kaže da će se studenti s dvogodišnjeg studija u Križevcima moći nakon prve godine prebaciti i na trogodišnji studij, za koji se očekuje dopusnica od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Studij PITUP je već etablirani studij, koji u Križevce donosi kvalitetu nastave, a omogućuje pokretljivost studenata, što je u skladu s Bolonjskim procesom, ističe Hutinski.
Začetak suradnje Križevaca i Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina je učinak inicijative stare godinu i pol, i kontakata pročelnika Tenodija s upravom fakulteta.
Grad Križevci će, prema gradonačelniku Hrgu, subvencionirati kamate za kreditiranje studenata preko Splitske banke za plaćanje školarine od 7100 kuna po godini studija.
Studenti s kojima smo razgovarali kažu da ih informatika i inače zanima, a nakon završetka studija smatraju da će se lakše zaposliti kao stručnjaci u poduzećima u gradu i okolici. Na jesenskom upisnom roku očekuje se još prijava studenata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.