Leglo zmija zamalo u središtu grada

Temperatura je viša od 30 Celzijevih stupnjeva, a ne otvaram prozore jer se bojim da će se zmije uvući u kuću – rekla je Štefanija Nikšić
U Zagorskoj ulici udaljenoj svega desetak minuta hoda od središta grada već dugi niz godina stoji napušteno zemljište gdje je grmlje preraslo u šikaru visoku nekoliko metara. Zemljište ove godine nije ni jednom pokošeno, a prijašnjih godina situacija je bila ista. S obzirom da su došli ljetni dani, a zime gotovo da i nije bilo, mjesto zvano "šikara" postalo je leglo zmija.

Štefanija Nikšić živi samo pet metara od nezbrinute površine, a zbog nedavnog događaja, odlučila je cijelu priču podijeliti s nama.- Prošloga petka navečer ušla sam u dnevni boravak i imala što vidjeti. Pokraj vrata sobe ležala je zmija. Srećom da je televizor bio upaljen pa sam je na vrijeme uočila, inače bih stala na nju. Uzela sam metlu s kojom sam je pritisnula kako bih je bacila kroz kupaonski prozor. Međutim, noseći je prema kupaonici, pala je na pod i počela napadati. Nakon što sam je onesposobila, omotala se oko držača koji sam bacila kroz prozor.

Zmija je bilo i prije, ali nikada toliko i tako blizu kuće, a nisam ni pomišljala da ću ih naći u dnevnom boravku. Redovito kosimo i održavamo dvorište, ali to više ne pomaže jer se zmije godinama množe na susjednom zapuštenom zemljištu. Posljednju sam vidjela ispod pseće kućice koja je vrlo blizu šikare pa smo taj prostor sanirali betonom. Vani je više od 30 Celzijevih stupnjeva, a ja više ne otvaram prozore jer se bojim da će se zmije uvući u kuću – kaže Štefanija Nikšić.Vlasnici zapuštenog zemljišta odnosno oranice, kako je navedeno u gruntovnom izvatku, žive u Kusijevcu i već su jednom prijavljeni inspektoratu, nakon čega su šikaru pokosili i uredili, ali od tada su prošle dvije godine. Jedini način da se nešto učini jest da se vlasnici opet prijave poljoprivrednom inspektoru.

ANĐELKO NERVO, PROČELNIK
Vlasnik je dužan brinuti se za imovinuSvaki je vlasnik, prema Zakonu, obvezan brinuti se za svoju imovinu. Ako se unatoč tome ne pobrine za imovinu, onda to čini Grad, na trošak vlasnika.
Jedini način da dođe do toga je da netko prijavi nezbrinjavanje ili štetu na određenoj imovini – kazao je Anđelko Nervo, pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.