Od srpnja tečaj računalnog opismenjavanja kao ‘novi dan za posao’


Novi dan za posao
je naziv projekta kojeg podupiru Microsoft Hrvatska i Hrvatsko društvo za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO), a kojim se nezaposlenima u pet hrvatskih županija omogućava besplatno polaženje tečaja računalnog opismjenjavanja. Koprivničko-križevačka županija jedna je od pet izabranih u kojoj će po 90 osoba prijavljenih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dobiti priliku računalno se opismeniti kroz 40 nastavnih sati. U srijedu 27. lipnja u područnoj službi HZZ-a u Križevcima bit će razgovor i odabir zainteresiranih kandidata za nastavu koja kreće u srpnju.

Od 90 slobodnih mjesta u Županiji, s područja Križevaca na razgovor o polaženju tečaja pozvane su 84 nezaposlene osobe koje su na birou prijavljene kao neprekidno nezaposlene dulje od 12 mjeseci na dan 18. svibnja 2007., što je bio kriterij temeljen na preliminarnim rezultatima istraživanja Programa Ujedinjenih naroda za razvoj provedenog u 21 županiji od ožujka do svibnja 2006.godine. Mjesta za informatičko školovanje ima tek za njih 30 koji će, dakle, biti poznati prekosutra.


O besplatnoj osnovnoj računalnoj naobrazbi pod pokroviteljstvom Microsofta, koja obuhvaća osnove računala s operacijskim sustavom XP te učenje rada u programima paketa Office i osnove korištenja Interneta, već smo pisali. Njome se želi dugotrajno nezaposlene osobe potaknuti na aktivno sudjelovanje koje će im možda pomoći da novim znanjima povećaju svoje izglede za pronalazak novog zaposlenja. Nakon odabira kandidata u našem gradu bit će poznat i prostor za održavanje tečaja, kazao nam je prof. Ante Starčević, inače dopredsjednik HDPIO-a.

Vezano

Komentari su zatvoreni.