Općini Kalnik odobreno 400 tisuća kuna europskog novca, kreće se u izgradnju tržnice

Načelnik općine Kalnik – Mladen Kešer – jučer je s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ugovor za bespovratna europska sredstva u vrijednosti od 400.275,00 kuna za izgradnju “Kalničke tržnice”.

“Ovaj gospodarski projekt početak je promjene slike tržnih i prodajnih navika. Želim da moji proizvođači poljoprivrednih proizvoda prodaju svoju robu kupcima turistima na Kalniku. Otkrivam Vam i detalje: glavni sajmeni dani na Kalniku bit će subotom i nedjeljom, a za tržnicu će brinuti općinska tvrtka, svemu prethodi natječaj za izvođača radova”, rekao je Kešer prilikom potpisivanja ovog ugovora.

Što se projekta tržnice na Kalniku tiče, ista je zamišljena kao multifunkcionalni objekt koji će imati prostor za tržnicu opremljenu sa svim potrebnim komunalnim priključcima, wifi-om te rashladnim uređajima. Iznad tržnice postavljena je multifunkcionalna dvorana koja može služiti za konferencije, kino te ostale društvene i poduzetničke potrebe, a ista je smještena u sklopu Trga Stjepana Radića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.