U Križevcima kreće prvi međunarodni SUFFEST

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Austrijskog kulturnog foruma na više lokacija u Križevcima će se od 26. do 30. lipnja održati festival suvremenih umjetničkih formi SUFFEST. Za prvo izdanje festivala organizatori, udruge K.V.A.R.K. i Kforumvienna, najavljuju video-radove, instalacije te performanse desetak suvremenih umjetnika iz Hrvatske i Austrije.
Okosnica projekta je stvoriti uvjete za postojanje i vidljivost suvremene vizualne umjetnosti u Križevcima. Kako saznajemo od Saše Živkovića, pokretača projekta, od gradske uprave ishodovane su sve potrebne dozvole za umjetničke instalacije u javnom gradskom prostoru.

Suradnja K.V.A.R.K.-a s bečkom udrugom, koja je započela tijekom prošlogodišnjeg Culture Shock Festivala, ove godine u Križevce dovodi poznate umjetnike Wendelina Pressla, Jochena Höllera i Allda Gianottia. Uz njih, predstavit će se i poznata imena hrvatske suvremene umjetnosti Antun Božičević, Zlatko Kopljar, Siniša Labrović i Vlatko Vincek. Za čitavog trajanja festivala bit će postavljena i skupna izložba "Exchange Experience Explore“ šestero mladih umjetnika Maje Rožman, Tee Hatadi, Karle Šuler, Igora Jurana, Martine Miholić i Zdravka Horvata.

Kao glazbena najava festivala ovaj vikend u Klubu kulture odvijaju se dva koncertna događanja, večer Modern Sounds of Revolution u petak s izvođačima Delyricum iz Zagreba i Project: Genova iz Bjelovara, te hip-hop večer u subotu kad nastupa M.O.T.A. iz Križevaca, uz podršku GP-a iz Dugog Sela i Bernyja iz Nove Gradiške.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.